Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 3166 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Otevřít v programu pokaždé pustí nový program

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Otevřít v programu pokaždé pustí nový program
    Zasláno: 30.zář.2020 v 10:13
Dobrý den
Prosím o radu, když chci otevřít dwg soubor v Inventoru, tak to dělám tak, že dotyčný soubor otevírám přes pravé tlačítko a potom otevřít v programu a Inventor. Jenomže při každém tomto otevření souboru se spustí Inventor zcela nový, takže mám puštěné třeba 3 nebo 4 Inventory a to je fakt dost hloupé. Jde to nějak vyřešit, aby se soubor otevřel v už běžícím Inventoru? Děkuji Jirka
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19477
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.zář.2020 v 10:20
S jakou aplikací máte nastavenu asociativitu .DWG formátu? Měl by to být DWG Launcher a ten se o správné otvírání v AutoCADu (jednom) nebo Inventoru (jednom) má postarat. V jakých verzích Inventoru a Windows se vám to takhle chová? A třeba .IPT to otvírá v jednom Inventoru?
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.zář.2020 v 10:28
Dobrý den, děkuji za odpověď:

S jakou aplikací máte nastavenu asociativitu .DWG formátu? Tomuhle moc nerozumím, jak to zjistím?


Měl by to být DWG Launcher a ten se o správné otvírání v AutoCADu (jednom) nebo Inventoru (jednom) má postarat. To opravdu netuším

V jakých verzích Inventoru a Windows se vám to takhle chová? Inventor 2020

A třeba .IPT to otvírá v jednom Inventoru? To jde úplně bez problému, otevírá to v jednom, jak ipt tak iam soubory.


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19477
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.zář.2020 v 10:32
Nastavení asociativity - v Průzkumníku kliknout pravým na nějaké DWG, Vlastnosti, Otevřít v programu. Nebo kliknout pravým, Otevřít v programu, Zvolit jinou aplikaci.

Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.zář.2020 v 10:38
Bohužel na odkaz se nedostanu z důvodu omezeného přístupu :-(

Tak tam mám nastaveno otevřít v programu "AutoCAD Application".
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19477
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.zář.2020 v 11:55
Zkuste tedy změnit na DWG Launcher, nebo - pokud všechny DWG soubory otevíráte Inventorem, tak na Inventor.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.zář.2020 v 12:37
Děkuji, ale kde ten dwg launcher vezmu? Jak se zdá, tak ho nemám nainstalovaný.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19477
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.zář.2020 v 13:21
To je divné, ten je součástí každé instalace AutoCADu, už někdy od verzí 2016, možná ještě dříve. Tak zkuste nastavit Inventor.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,184 sekund.