Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2952 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

iVlastnosti - hmotnost malých plechů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
MartinRáčil Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.bře.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MartinRáčil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: iVlastnosti - hmotnost malých plechů
    Zasláno: 12.říj.2020 v 05:47
Dobrý den, 
u malých plachů se mi v iVlastnostech ukazuje nulová hmotnost. Ta se samozřejmě přepisuje i do kusovníku. V čem může být chyba?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 7227/Výstřižek.PNG


MR
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 283
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2020 v 07:03
Máte dobře nadefinovaný ten materiál?
Zpět nahoru
MartinRáčil Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.bře.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MartinRáčil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2020 v 07:27
Vzhledem k tomu, že se tomu děje jen u malých objemů, bych tipoval že ano. Schválně jsem právě z T3 udělal T60...
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 7227/Výstřižek2.PNG

MR
Zpět nahoru
Jiri.Dostal Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
INV 2018, MCAD 2018, Vault 2018 Pro
Stav: Offline
Bodů: 483
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Jiri.Dostal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2020 v 08:20
Zkuste změnit hodnotu "přesnosti přímé kóty" na kartě "jednotky" v dialogu "nastavení dokumentu". Tato přesnost se pak přenáší i do kusovníku na výkresu.
Zpět nahoru
simunek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 03.bře.2014
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 2020 Professional
Stav: Offline
Bodů: 445
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace simunek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2020 v 09:21
Zdravím,

podle hodnoty objemu a Vaší hustoty má být hmotnost 3,28kg.

Ukazuje Vám to 3kg, vypadá to že Vám to zaokrouhluje na celé kilogramy.

Pak je logické že pokud je hmotnost pod 0,5kg zobrazí to nulu.

Zkuste jak radil pan Dostál dohledat v nastavení aby to nezaokrouhlovalo. (Mě to např zobrazuje na tisíciny)
Pavel Šimůnek
Zpět nahoru
123456 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 22.čer.2006
Lokalita: Slovensko
Používám:
Inventor 2015
Stav: Offline
Bodů: 37
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace 123456 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2020 v 09:44
Prepnite požadovanú presnosť na Velmi vysoké a stlačte aktualizovať. Potom by to malo byť OK.Smile
Majo
Zpět nahoru
MartinRáčil Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 24.bře.2008
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 21
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MartinRáčil Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2020 v 11:00
Pánové, děkuji Vám. Bylo to skutečně nastavením jednotek v šabloně. Teď to funguje k mé plné spokojenosti. Ještě jednou děkuji, a přeji Vám hezký den!
MR
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 9951:iLogic pravidlo - kontrola ručního přepsání iVlastností.
Tip 12246:VIPHromadné vypnutí viditelnosti součástí sestavy dle velikosti (hmotnost, objem) nebo názvu (iLogic)
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 11944:VIPJak zjistit čistou plochu (bez otvorů) povrchu rozvinu plechové součásti v Inventoru?
Tip 1958:Jak přiřadit součásti pevnou hmotnost?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.