Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.090.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový Inženýrský kalkulátor. Příkazy a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
matejj29 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 28.říj.2014 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2021 Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() Zasláno: 13.říj.2020 v 12:11 |
Dobrý den, mám nově AutoCAD 2021 a u úseček kratších než 2,25 jednotek se mi nezobrazuje jejich střední a koncový uzel. Zobrazuje se pouze uzel počáteční. Poradíte mi prosím, jak toto vyřešit?
|
|
![]() |
|
matejj29 ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 28.říj.2014 Lokalita: ČR (VY) Používám: AutoCAD 2021 Stav: Offline Bodů: 10 |
![]() |
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
Pochází výkres opravdu z AutoCADu? Není to nějaké podvržené DWG z jiné aplikace? Nemá ta úsečka nějaké atypické Z-souřadnice? Teoreticky by to také mohl být problém grafické karty.
Upravil Vladimír Michl - 13.říj.2020 v 13:52 |
|
![]() |
|
![]() |
Ano, výkres je vytvořen v AutoCADu 2021 .
|
|
![]() |
|
![]() |
Z-souřadnice jsou začátek i konec 0.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21882 |
![]() |
Divné, tipl bych si na grafiku. Pošlete sem prosím ukázku takto se chovajícího DWG výkresu (viz Odpověď vpravo a Příloha).
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dříve jsem měl AutoCAD 2017 a vše bylo OK. Myslíte, že mi pomůže, když si stáhnu například AutoCAD 2018? Starší už jsem k dispozici na webu Autodesku nenašel. Mám učitelskou licenci.
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1733 |
![]() |
Nějaký důvod proč jste tak daleko do počátku souřadnic?
Přesuňte to k 0,0
|
|
![]() |
|
![]() |
Přesunul jsem USS do počátku souřadnic úlohy. Nepomohlo to. |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Aha, výkres je v obřích souřadnicích (X = -19499587652.1236 - tedy 19 miliard jednotek) a ani 16místná přesnost AutoCADu už nestačí pro vyjádření dostatečné přesnosti geometrických operací s takovými entitami. Ty se pak budou v některých operacích chovat podivně.
Starší verze nepomůže, USS také ne. Přesuňte objekty blíže k 0,0.
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji, jak prosím zjistím tyto globální souřadnice? Všude vidím jen souřadnice USS.
|
|
![]() |
|
![]() |
Už jsem to našel - přepínání USS/GSS pod wiew cube. Ještě jednou moc děkuji za pomoc.
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Pokud se s rizikem velkých souřadnic setkáváte častěji, může pomoci zapnout si varování - vytvořit v důvěryhodné cestě soubor ACADDOC.LSP s obsahem např:
|
|
![]() |
|
johny ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 24.led.2006 Lokalita: ČR (JM) Používám: C3D 2024 Stav: Offline Bodů: 1733 |
![]() |
V CIVIL INGENNERING (nevím dobrý překlad.. asi veřejné infrastruktuře, v dopravě, stavebnictví na úrovni terénu) je prakticky vyžadovaným standardem práce v globálních souřadnicích, v našem případě S-JTSK. Chce se tím říci, že to není dobrý pracovní postup? Nebo pokud je, pak AutoCAD, C3D, MAP, i konkurence samozřejmě nejsou dostatečně přesné nástroje pro takovýto postup??? Myslím, že ne... Osobně bych spíš upozornil na nevhodnost praktiky tyto výkresy v m převádět přenásobením 1000 do mm. Pak tomu lze rozumět.
|
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
NAprostý souhlas ... NAvíc mne fascinuje, jak si při kreslení v mm "věří" na 4 desetinná místa ... PS . Výše uvedené souřadnice X jsou navíc ještě o 2 řády vyšší, než v mm. |
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Samotné JTSK vadí jen v některých speciálních případech, jinak je těch "zbývajících" 8 desetinných míst ještě dostatečných. Samozřejmě těch "promarněných" platných číslic je škoda, nicméně dá se snadno obejít např. vložením do posunutého souřadnicového systému přes Xref, apod.
U onoho zaslaného příkladu to byl jiný problém (možná způsobený těmi mm) - souřadnicový systém byl ještě o 3 řády vzdálenější - a počítat geometrii na 5 zbylých desetinných míst je prostě málo. A nejde jen o AutoCAD, stejný problém mají i ostatní CADy. |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,254 sekund.