Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3954 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

milník a kontext sestavy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
David Holeček Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.čvc.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace David Holeček Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: milník a kontext sestavy
    Zasláno: 29.pro.2020 v 21:29
Ahoj mohl by mě někdo prosím vysvětlit co znamená ve Fusionu v sestavách, že je díl jako kontext sestavy? zobrazí se to jen, když vložím díl do sestavy, tedy že nevytvořím nový díl uvnitř sestavy, ale vložím externí díl.

díky za každý TIP ;)
David Holeček
konstrukce, výroba
VF Plasty
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 288
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.pro.2020 v 21:05
Milník s tím asi nesouvisí. Ale díly se ve Fusionu používají spíš v podobě komponentů v jednom návrhovém souboru. Pokud budete díl používat opakovaně v různých modelech, můžete ho vložit jako externí a pak je v kontextu sestavy. Teď už jde takový díl editovat i přímo v cílové sestavě.
Zpět nahoru
David Holeček Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 21.čvc.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace David Holeček Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.pro.2020 v 11:45
díky,

můžu se zeptat k čemu přesně slouží milník? Nějak jeho funkci nechápu a nikde jsem se nedopátral k čemu to je. Stejný to mám i s kontextem sestavy proč mám třeba u jedné položky toto lokální kontext, u jiné lokální a kontext 1 a u další zase třeba 4 kontexty? 

a pokud nahraju externí díl do sestavy tak když přeruším vazby na původní díl tak se mě ten díl nezbortí? A můžu s ním potom pracovat v nové sestavě a uložit si ho pod jiným názvem aby mě nezměnil původní díl? Zmizí potom kontext sestavy nebo to tam bude stále? Trochu nechápu systém těch kontextu, protože když je aktivuje nic moc se nezmění.

děkuji za odpověď
David Holeček
konstrukce, výroba
VF Plasty
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19942
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.pro.2020 v 12:12
Milník chápejte jako "významnou verzi". "Obyčejné" nové verze jsou vytvářeny při prakticky každém uložení návrhu. Jako milník ale pak můžete označit všechny významné změny návrhu, např. dokončení určité fáze návrhu. Význam mají milníky zejména v týmovém prostředí (v jednouživatelských účtech se nepoužívají). Se sestavami souvisí milníky v tom smyslu, že pokud vložíte díl (používající milníky) do nějaké sestavy jako externí, bude aktualizace sestavy nabízena pouze při dosažení dalšího milníku, tedy ne kdykoliv vám kolega uloží obyčejnou novou verzi daného dílu. Ve stromu sestavy se to projeví zobrazením žlutého trojúhelníku (aktualizace) nebo vlaječky (milníková verze).

Kontext sestavy si představte jako zpřístupnění "xrefu" v sestavě - můžete odvozovat geometrii, vazby, náčrty. Lokální kontext je podsložka kontextu sestavy, zde můžete pracovat přímo z geometrií "xrefu" tak jako by byl otevřen v podobě samostatného souboru. V lokálním kontextu nejsou přístupné prvky návrhu vaší původní sestavy.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8984:Kdy přesně nastane milník nastaveného cíle/události v PLM 360?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,312 sekund.