Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5603 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Problém při importu AutoCAD -> Revit

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Al Gajda Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 12.úno.2021
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit 2021, AutoCAD 2021
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Al Gajda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problém při importu AutoCAD -> Revit
    Zasláno: 12.úno.2021 v 16:26
Dobrý den,

prosím o pomoc pří importu 3D modelu z AutoCADu do Revitu. Netušíte v čem by mohl byt problém? Mam takových modelů více a zhruba ve 2/3 případů nastatává podobný problém.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 101244/CAD.PNG


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 101244/hláška.PNG



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 101244/Revit.PNG


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20065
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.úno.2021 v 16:57
Jaký je to typ entit (AutoCADu)? Objemová tělesa? Povrchy? V jakých souřadnicích?

Zkuste je exportovat do formátu SAT nebo do starší verze DWG formátu (tím se některé typy entit zjednoduší) a načíst v Revitu tyto verze.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Al Gajda Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 12.úno.2021
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Revit 2021, AutoCAD 2021
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Al Gajda Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2021 v 10:34
Děkuji za odpověď. Původní model jsou 3D tělesa. Zkoušel jsem to i ROZEBRAT na povrchy. Tak to vypadá už lépe, ale pro změnu tam chybí některé části. Viz příloha importovaných SAT souborů. První je originál exportovaný do SAT, druhý je ROZEBRANÝ na tělesa exportovaný do SAT
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 101244/SAT-file.PNG


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 101244/InkedSAT-rozložený_LI.jpg



Zpět nahoru
semhustej Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 19.srp.2014
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
DraftSight, BricsCAD
Stav: Offline
Bodů: 26
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace semhustej Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.bře.2021 v 08:32
U některých 3D těles nebo ploch importovaných z dwg jsem narazil na podobný problém a řešení jsem nenalezl.
Tomas
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 12621:Jak zadat rozměry v Revitu v jiných jednotkách?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 8122:VIPBezplatný konvertor PDF souborů na AutoCAD entity (DWG,DXF).
Tip 5626:VIPBezplatný dávkový konvertor 3D souborů formátu OBJ, 3DS, DXF.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,230 sekund.