Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2987 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Plocha/délka uzavřené Spline

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
MaDv Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.úno.2021
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AUtoCAD2020/2021, Inventor2019/2020/2021
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MaDv Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Plocha/délka uzavřené Spline
    Zasláno: 13.úno.2021 v 09:24
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat, jak odečíst plochu/délku uzavřené křivky Spline. Ani příkaz HMOTV nelze na útvar aplikovat.

Děkuji.Smile



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 101259/Spline.PNG

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19766
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2021 v 09:52
Spline křivka není uzavřená (viz Vlastnosti), takže nemá plochu. Stačí ji uzavřít (viz kontextové menu).

Nicméně křivka moc "splajnově" nevypadá, zřejmě vznikla nějakým importem. Možná by bylo jednodušší ji převést na křivku (polyline).
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru
MaDv Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 13.úno.2021
Lokalita: ČR (MS)
Používám:
AUtoCAD2020/2021, Inventor2019/2020/2021
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MaDv Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2021 v 10:45
Děkuji,
plochu tak zjistím a jde nějak odečíst délka obvodu? Ano, je to naimportované, musím to tedy celé obkreslit?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
CAD Studio s.r.o.

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19766
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.úno.2021 v 11:12
Nemusíte, stačí převést na tu křivku. SPLINEDIT nebo pravým tlačítkem a Spline > Převést na křivku.
Vladimír Michl (moderátor)
CAD Studio s.r.o. - www.cadstudio.cz
(podporu najdete na helpdesk.cadstudio.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11849:3D spline s pevnou délkou (hadice, kabely).
Tip 9211:Jak vybrat křivky kratší než X metrů nebo plochy menší než Y m2?
Tip 2020:Jak asociativně okótovat délku křivky (polyčáry)?
Tip 4781:Jak změřit délku křivky v AutoCADu LT?
Tip 7649:U některých křivek a šraf se nezobrazuje plocha.
Tip 6320:Neplatný hraniční polygon (buď protíná sám sebe, nebo není uzavřený).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.