Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4326 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Knižnica pre elektro

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Zoltán Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2021
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD2008
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zoltán Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Knižnica pre elektro
    Zasláno: 15.úno.2021 v 17:34
Ahoj chalani. Prosím o informáciu, kde by som mohol stiahnúť knižnicu kreslenia elektrických schém v DWG. Prípadne, aké knižnice by sme vedeli použiť? Ďakujem vopred za pomoc, ako aj za každú odpoveď.

Upravil Zoltán - 16.úno.2021 v 16:57
Zoli
Zpět nahoru
qwert29 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.zář.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCad Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace qwert29 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2021 v 20:37
Přidávám se, toto mě také zajímá. Děkuji za tipy.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1194
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.bře.2021 v 20:20
Možná tady:

A potom od konkrétních výrobců - pokud mají.

Samozřejmě roli hraje firemní politika a standardy firmy, také zákazník má mnohdy své specifické požadavky a má své specifické bloky.

=^..^=
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19922
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.bře.2021 v 20:59
Standardně jsou tam knihovny AB, ABB, Anixter, Telemecanique, další lze přiinstalovat ze zmíněných "Content Packů" nebo z webů výrobců, popř. si vytvořit svoje.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 367
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 09:21
Nebylo by lepší ke kreslení elektrických schémat používat programy k tomu určené? Co jsou navázané na další produkty, třeba návrh a technologické výstupy pro výrobu plošných spojů?
Asi by se nějaké informace daly získat tady:
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1194
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 20:31
Původně odeslal(a) Kotlaba Kotlaba napsal(a):

Nebylo by lepší ke kreslení elektrických schémat používat programy k tomu určené? Co jsou navázané na další produkty, třeba návrh a technologické výstupy pro výrobu plošných spojů?
Asi by se nějaké informace daly získat tady: http://www.ebastlirna.cz/https://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list 

Bohužel programů určených ke kreslení elektrických schémat je mnoho a mají naprosto rozdílné formáty, často navzájem neslučitelné.
Například takový český Proficad má své proprietární formáty pro značky i výkresy - naštěstí má výstup do DXF.

Známý EAGLE (Easily Applicable Graphical Layout Editor) od CadSoft Computer GmbH byl pozřen Autodeskem v roce 2016.

Velkým nedostatkem bývá způsob kreslení - program vám vnucuje obloučky místo křížení, "drátové" rezistory a podobné archaické značky používané v USA ...


Upravil vbehun - 06.bře.2021 v 15:48
=^..^=
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19922
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 22:42
Ten EAGLE (nyní součást Autodesk Fusion 360) možná vyzkoušejte, umí samozřejmě i evropské rezistory a křížení. Viz f360.cz


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/eagle1.jpg


Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1194
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2021 v 18:14
Výše zmíněný Proficad je i s knihovnou značek pro domácí použití zdarma (s některými omezeními), plná verze je placená.

Někteří silnoproudaři používají Elmer-Schemata.
Ten má také knihovnu značek a možnost exportu do DWG/DXF.
---
Poznámka:
Kompatibilita DWG formátu těchto a podobných produktů s "TrueDWG" Autodesku je vždy problematická.
=^..^=
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 367
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2021 v 09:32
Spíš pro zajímavost - nevím, k čemu to tazatel potřebuje:
Jsou návrhové programy elektro co z nich (mimo jiné) vyleze i obrázek osazené desky plošného spoje, například KiCAD.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 19922
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2021 v 11:12
Pokud jde o elektroniku do navrhovaných výrobků, zvládne Fusion 360 (i jeho free verze pro hobby použití) vše - od návrhu schématu, knihoven součástek, simulace obvodů, návrhu plošných spojů, vyvrtávačky, až po 3D model osazené desky se součástmi, analýzu jeho chlazení (ta není ve free verzi) a vestavbu do 3D modelu výrobku. Viz f360.cz


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/f360scheme.png



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/f360pcb.png



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/f360pcb3d.png


Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Zoltán Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2021
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD2008
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zoltán Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.bře.2021 v 11:41
Ďakujem za Vaše odpovede. Uvedený program F360 aktuálne skúšame v skúšobnej verzii, s ktorou som zatiaľ nadmieru spokojný. Potrebujem ho na kreslenie ako silnoprúdarských, tak aj sloboprúdárských schém, vrátane návrhu DPS.
Zoli
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5568:VIPJak přidat vlastní ocelové profily do knihovny AutoCADu Mechanical?
Tip 5217:Kde hledat CAD knihovny - AutoCAD bloky a rodiny pro Revit?
Tip 12606:Jak mohu v Revitu ovlivnit způsob výpočtu zatížení elektrického obvodu ve VA?
Tip 1280:Jaké knihovny bloků obsahuje AutoCAD?
Tip 5576:Zvýšení výkonu knihoven Obsahového centra v Inventoru 11.
Tip 10034:Po přepnutí do prostředí jednoho dokumentu nezná AutoCAD Electrical některé příkazy.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,191 sekund.