Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4151 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Knižnica pre elektro

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Zoltán Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2021
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD2008
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zoltán Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Knižnica pre elektro
    Zasláno: 15.bře.2021 v 11:41
Ďakujem za Vaše odpovede. Uvedený program F360 aktuálne skúšame v skúšobnej verzii, s ktorou som zatiaľ nadmieru spokojný. Potrebujem ho na kreslenie ako silnoprúdarských, tak aj sloboprúdárských schém, vrátane návrhu DPS.
Zoli
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20325
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2021 v 11:12
Pokud jde o elektroniku do navrhovaných výrobků, zvládne Fusion 360 (i jeho free verze pro hobby použití) vše - od návrhu schématu, knihoven součástek, simulace obvodů, návrhu plošných spojů, vyvrtávačky, až po 3D model osazené desky se součástmi, analýzu jeho chlazení (ta není ve free verzi) a vestavbu do 3D modelu výrobku. Viz f360.cz


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/f360scheme.png



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/f360pcb.png



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/f360pcb3d.png


Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 367
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.bře.2021 v 09:32
Spíš pro zajímavost - nevím, k čemu to tazatel potřebuje:
Jsou návrhové programy elektro co z nich (mimo jiné) vyleze i obrázek osazené desky plošného spoje, například KiCAD.
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2021 v 18:14
Výše zmíněný Proficad je i s knihovnou značek pro domácí použití zdarma (s některými omezeními), plná verze je placená.

Někteří silnoproudaři používají Elmer-Schemata.
Ten má také knihovnu značek a možnost exportu do DWG/DXF.
---
Poznámka:
Kompatibilita DWG formátu těchto a podobných produktů s "TrueDWG" Autodesku je vždy problematická.
=^..^=
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20325
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 22:42
Ten EAGLE (nyní součást Autodesk Fusion 360) možná vyzkoušejte, umí samozřejmě i evropské rezistory a křížení. Viz f360.cz


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 9/eagle1.jpg


Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 20:31
Původně odeslal(a) Kotlaba Kotlaba napsal(a):

Nebylo by lepší ke kreslení elektrických schémat používat programy k tomu určené? Co jsou navázané na další produkty, třeba návrh a technologické výstupy pro výrobu plošných spojů?
Asi by se nějaké informace daly získat tady: http://www.ebastlirna.cz/https://list.hw.cz/mailman/listinfo/hw-list 

Bohužel programů určených ke kreslení elektrických schémat je mnoho a mají naprosto rozdílné formáty, často navzájem neslučitelné.
Například takový český Proficad má své proprietární formáty pro značky i výkresy - naštěstí má výstup do DXF.

Známý EAGLE (Easily Applicable Graphical Layout Editor) od CadSoft Computer GmbH byl pozřen Autodeskem v roce 2016.

Velkým nedostatkem bývá způsob kreslení - program vám vnucuje obloučky místo křížení, "drátové" rezistory a podobné archaické značky používané v USA ...


Upravil vbehun - 06.bře.2021 v 15:48
=^..^=
Zpět nahoru
Kotlaba Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.říj.2004
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
už žádné
Stav: Offline
Bodů: 367
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Kotlaba Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.bře.2021 v 09:21
Nebylo by lepší ke kreslení elektrických schémat používat programy k tomu určené? Co jsou navázané na další produkty, třeba návrh a technologické výstupy pro výrobu plošných spojů?
Asi by se nějaké informace daly získat tady:
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20325
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.bře.2021 v 20:59
Standardně jsou tam knihovny AB, ABB, Anixter, Telemecanique, další lze přiinstalovat ze zmíněných "Content Packů" nebo z webů výrobců, popř. si vytvořit svoje.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
vbehun Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Autocad R10 >>> Autocad 2020 / alt. QCad Prof.
Stav: Offline
Bodů: 1211
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace vbehun Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.bře.2021 v 20:20
Možná tady:

A potom od konkrétních výrobců - pokud mají.

Samozřejmě roli hraje firemní politika a standardy firmy, také zákazník má mnohdy své specifické požadavky a má své specifické bloky.

=^..^=
Zpět nahoru
qwert29 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 11.zář.2009
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AutoCad Revit 2018
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace qwert29 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 02.bře.2021 v 20:37
Přidávám se, toto mě také zajímá. Děkuji za tipy.
Zpět nahoru
Zoltán Zobrazit panel
Nováček
Nováček
Avatar

Přihlášen: 11.úno.2021
Lokalita: Slovakia
Používám:
AutoCAD2008
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zoltán Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2021 v 17:34
Ahoj chalani. Prosím o informáciu, kde by som mohol stiahnúť knižnicu kreslenia elektrických schém v DWG. Prípadne, aké knižnice by sme vedeli použiť? Ďakujem vopred za pomoc, ako aj za každú odpoveď.

Upravil Zoltán - 16.úno.2021 v 16:57
Zoli
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5568:VIPJak přidat vlastní ocelové profily do knihovny AutoCADu Mechanical?
Tip 5217:Kde hledat CAD knihovny - AutoCAD bloky a rodiny pro Revit?
Tip 12606:Jak mohu v Revitu ovlivnit způsob výpočtu zatížení elektrického obvodu ve VA?
Tip 1280:Jaké knihovny bloků obsahuje AutoCAD?
Tip 5576:Zvýšení výkonu knihoven Obsahového centra v Inventoru 11.
Tip 10034:Po přepnutí do prostředí jednoho dokumentu nezná AutoCAD Electrical některé příkazy.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,234 sekund.