Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy CAD Studio [www.cadforum.cz]
Česky Slovensky English Deutsch
Přihlášení:
▶ Registrace

 právě nás čte: 2783 
RSS tipy RSS kanál - CAD tipy
RSS diskuze RSS kanál - CAD diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy CAD Studio - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

změna zdrojového dwg souboru pro sadu listů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 138
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: změna zdrojového dwg souboru pro sadu listů
    Zasláno: 15.úno.2021 v 17:46
Dobrý den,
prosím Vás, změnil jsem si teď z nějakého důvodu (provedení zálohy výkresu vždy po nějaké době si udělám zálohu a v názvu souboru přidám aktuální datum) název souboru dwg a potřeboval bych ho teď znovu spárovat se souborem dst.

Původní název A.dwg otvíral výkresy přes A.dst.

Nyní jsem si přejmenoval výkres na B.dwg a potřeboval bych, aby se stále tahaly informace ze souboru A.dst.

Když mám otevřenou sadu listů a chci otevřít výkres, který v tom stromu mám, tak mi stále otvírá původní A.dwg - ale potřebuji otevřít B.dwg.

Děkuji moc za radu, L.
Zpět nahoru
LukasG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.zář.2018
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace LukasG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.úno.2021 v 22:26
Soubor DST obsahuje odkazy na DWG výkresy takže mu nemůžete jen tak přejmenovat DWG bez jeho vědomí.
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 138
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2021 v 05:37
A jak to tedy udělat s jeho vědomím?
Děkuji.
Zpět nahoru
LukasG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 26.zář.2018
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Revit
Stav: Offline
Bodů: 13
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace LukasG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2021 v 06:23
Ve správci listů můžete dát Přejmenovat a přečíslovat.
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2021
Stav: Offline
Bodů: 300
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2021 v 08:49
Pokud si já dělám zálohu nějakého souboru, tak ten původní zkopíruji a přidám mu datum poslední editace. Pracovní výkresy mívám bez datumu v názvu, takže pak třeba nemusím řešit nefunkční reference. Jestli jsem to dobře pochopil, tak vy to děláte naopak a přejmenováváte pracovní výkresy, což není z mého hlediska dobré řešení.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1051
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2021 v 09:12
Jj, přesně jak píše pan Petr75... "Živé" výkresy není radno přejmenovávat.. kvůli referencím, .. .. spolupracovníkům kterým to posíláte.... to je pak velké neštěstí s tím pracovat... 
Na toto je dobrý např. WinRAR... kterému lze nadefinovat "profil" tak, aby mi při vytváření zálohy před název připsal datum v požadovaném formátu.... záloha pak zůstává ležet ve zdrojové složce, ničemu nevadí... a když je potřeba, není problém vyfiltrovat všechny *.rar-y a poslat je někam pryč... 
A je to na jeden pravý klika a po něm jeden leví klik myší ;-)
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Koluch Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.dub.2012
Lokalita: ČR (OS)
Používám:
AutoCAD 2018
Stav: Offline
Bodů: 138
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Koluch Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.úno.2021 v 10:45
Jojo jasan, už mi to pak taky došlo, že je lepší si to zkopnout jinam do zálohy a tam přejmenovat s datem. 
Máte pravdu, bylo by to drbání se přes ucho.
OK, děkuji.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5323:Ukládání historie změn v DWG výkresu.
Tip 7522:Jak přenést nové rohové razítko do jiného výkresu Inventoru?
Tip 1903:Jak evidovat změny provedené ve výkresu?
Tip 5061:Jak zjistit zda je výkres připojen k sadě listů?
Tip 7470:Kde jsou uložena pojmenovaná nastavení pro eTransmit?
Tip 8220:Využití uživatelských vlastností v sadách listů.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.