Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3554 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

INV2021 - replace model reference

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 935
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: INV2021 - replace model reference
    Zasláno: 23.úno.2021 v 10:23
Pekný deň,
tak som si sadol za INV2021...
Pri zmene referencie modelu vo výkrese INV zistí že textové poznámky na výkrese nemá ku čomu zaväzbiť a to je pre neho dôvod aby operáciu nedokončil!!!! Sníva sa mi alebo je to "vylepšenie" Inventoru?
Dúfam že chyba je iba medzi klávesnicou a monitorom...lebo inak by to bola silná káva...
Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 948
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2021 v 11:01
Buďte klidný - toto mi zrovna včera dělala 2013ka -> prostě nechtěl vyměnit komponentu, protože ve výkrese byly někde chyby.

Metodou "ztracené komponenty" jej "přeperete" - tam sice kvičí taky, ale operaci dokončí. A následně se dají opravovat chyby - v mém případě se mu nelíbila chybějící reference součásti ve vyměňovaném/starém modelu. (chyběly mu nějaké díly v sestavě...).
Zpět nahoru
Ľubomír Pápay Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Slovensko
Používám:
AIS2009, AIS 2012
VIP
Stav: Offline
Bodů: 935
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Ľubomír Pápay Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2021 v 12:29
Ano presne to som urobil...jedine co fungovalo...
Ale uz som prisiel na chybu. Mal som vo vykrese ciastocny rez nakresleny pomocou Spline, a ona sa mu nejak zahadne rozsypala. tym mu vznikol otvoreny loop. A pri vymene referncie to potom nevedel vygenerovat...
Ale aj tak sa divim, ze to jednoducho nedokaze ignorovat...ved islo iba o jednu "entitu" vykresu, ktora nie je zivotne dolezita pre zvysok...je to polozka v historii ktora by mohla byt kludne ignorovana...ako pri inych podobnych pripadoch....

Ľubomír Pápay

Inventor 2009,2012
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 948
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.úno.2021 v 14:39
To jsem si říkal taky, proč mi to nemůže vynadat a operaci dokončit (zvl. když to jde). Ale to je tam na spoustě míst.

Bohužel občas to takhle jednoduše nejde a musí se to stavět celý znova :-(
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.