Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3532 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Civil tools - klopení - rozhodí všechny řezy

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2294
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Civil tools - klopení - rozhodí všechny řezy
    Zasláno: 22.dub.2021 v 10:04
Dobrý den všem
Na místní komunikaci jsem zkusil použít klopení z poslední verze Civil Tools. Vzhledem k místním podmínkám jsem použil změnu klopení pouze na první části trasy, ve zbytku je jednostranný sklon bez ohledu na oblouky (odvodnění, vjezdy, apod).
Což o to, v profilu to schéma udělalo, i když až do konce trasy (ale tam by to nevadilo.
V té části, co jsem udělal klopení, to v řezech vypadalo správně (ale pláň byla špatně, i když v podsestavě bylo nastavené klopení ANO).
Ale co mne nemile překvapilo, že to rozhodilo všechny řezy v úseku, kde už klopení nastavené nebylo! Angry
Byly tam nastavené spády dost nesmyslně (0-3%), i klopené vlevo místo vpravo ...
Takže:
- co dělám špatně?
- jde klopení použít jen na část trasy? Pokud ano, jak to správně ukončit?
Díky za odpovědi
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1642
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2021 v 11:17
Dobrý den,
nejdříve se zeptám, jakou podsestavu používáte? Používate tu naši vozovku z Helpdesku?

Klopení je primárně myšleno přes celou trasu. Nicméně pokud pokud koridor rozdělíte na regiony a každý region bude mít samozřejme  VPR "neklopící vozovku", kde nechcete klopit, bude mít vypnutou volbu klopení a hodnotu příčných sklonů nastavíte natvrdo...

Ale osobně, pokud to jde, bych to zadal celé jako klopení trasy...po celé délce.
Martin Folber
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2294
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2021 v 11:54
Dobrý den
Jako obvykle jste nezklamal, nádherně umíte "nakopnout" správným směrem - děkuji
Jakmile jsem vypnul klopení ve VPR tam, kde to klopit nechci, tak to zafungovalo správně

Sice to může vypadat jako "mazání medu kolem ...", ale jaké jiné podsestavy používat, než ty z Vaší dílny (a kolegů samozřejmě). TAkže byla to podsestava "JPruhNastavPlan2_2018_2_0_1"

NA trase je asi 15 regionů (různé šířky mezi ploty, možnosti odvodnění, sítě, vrata, omezení hranicemi pozemků, atd - prostě kompletní rekonstrukce místní komunikace). Klopení v celé trase spíš udělá víc škody, než užitku - nejde všude dostředně podle norem, tak jsem ho zkoušel aspoň u nejvýraznějšího oblouku (r=78m)
PS. A když jsme u podsestav... Nebylo by prosím možné udělat podsestavu ZeleňSObrubnikem (něco jako ChodnikSObrubnikem), kde by místo vrstev chodníku byla jen tloušťka ornice? Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support

Přihlášen: 26.dub.2007
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Stav: Offline
Bodů: 1642
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinfolber Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.dub.2021 v 22:33
Zdravím Vás,
děkujeme za nápad s tou zelení... Jinak samozřejmě rozumím.
Martin Folber
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2020
Stav: Offline
Bodů: 1588
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.dub.2021 v 10:46
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

NA trase je asi 15 regionů (různé šířky mezi ploty, možnosti odvodnění, sítě, vrata, omezení hranicemi pozemků, atd - prostě kompletní rekonstrukce místní komunikace). Klopení v celé trase spíš udělá víc škody, než užitku - nejde všude dostředně podle norem, tak jsem ho zkoušel aspoň u nejvýraznějšího oblouku (r=78m)
PS. A když jsme u podsestav... Nebylo by prosím možné udělat podsestavu ZeleňSObrubnikem (něco jako ChodnikSObrubnikem), kde by místo vrstev chodníku byla jen tloušťka ornice? Děkuji

Taky dělám dost ty MK reko. 15 regionů mi přijde dost na to, jak je to nepružné. Spíš dávám přednost podmínkám a cílování. Ikdyž, taky ten pavouk může pak mít nechutně moc nohou... 
Klopení většinou proženu celou trasou. Tu vazbu na normu... hmm u reko to ani nepoužívám. Dělám to ručně dle jemných řezů stávajícího stavu (á10). Někdy to přecíluju výškově třeba dle podel. profilu proužků.

Co se týče chybějících podsestav... nevím jestli je to vůbec možné, ale nejvíc mi chybí nějaký kontejner. Uvnitř kontejneru by byly napodmínkované různé varianty podsestav, a pak by se připojila další sub za kontejner čímž by převzala hlavně výšku.
A samo bych si mohl navymýšlet i jiný věci co by se hodily, typu toho z+obr, ale víme...
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10384:Typ trasy pro funkci Klopení v Civil Tools.
Tip 8386:AutoCAD Civil 3D mi neklopí vozovku v řezech.
Tip 6584:Klopení pláně zemního tělesa v AutoCAD Civil 3D.
Tip 7650:Klopení vozovky v přímém úseku.
Tip 8124:Nedokumentovaný příkaz Civil3D: převod klopené hrany na 3D křivku
Tip 5972:Správné klopení pláně krajnic při návrhu silnic v Civil 3D.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,141 sekund.