Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3175 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Neúplné zobrazení STP v Inventor 2021

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
michaltopic Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 16.bře.2021
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Inventor 21
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace michaltopic Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Neúplné zobrazení STP v Inventor 2021
    Zasláno: 04.kvě.2021 v 09:28
Zdravím. Nahrál jsem do sestavy STP armatury (šoupátka) stažené z netu. Ve vrcholové sestavě je šoupě vidět, v podsestavách taky, ale v jedné podsestavě se nezobrazí (pouze 4 tyčky, které tvoří pohon armtury).

Čím to je a jak se toho zbavím?
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 101922/valve.png Přihlaste se pro zobrazení plné verze - 101922/valve2.png


MT
Zpět nahoru
rys-kt4 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 21.lis.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor - PrDSU, Solid Edge
Stav: Offline
Bodů: 407
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace rys-kt4 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.kvě.2021 v 15:39
Vinu u sebe moc nehledejte, některé modely jsou vytvořené "všelijak" a to i kombinací objemů a ploch, byť se nazývají STEP.
Model stáhněte jiný, či si jej opravte-doplňte sám, to vám zabere mnohem méně času než hledání chyby.
Toto se děje i v jiných CADech - typicky zkopírováním takovéto součásti v sestavě, čímž kopírovaná součást, byť je ve stromu prohlížeče uvedená, zmizí klidně úplně. 
Nejčastěji to jsou nějaké neuzavřené plochy - tedy chyby někdy i podivných překladačů.
Pokud nemáte nástroj k opravě součásti (v SE je, ale také není dokonalý), zvolte jinou, víše zmíněnou cestu.

JanB.
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 298
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.kvě.2021 v 21:32
Já to jen doplním, 
ano, v takovýchto případech je to opravdu nejčastěji na straně vzniku STEPu. 
ať zrcadlením (obrácení normály plochy) či používáním ploch např. pro závity - plochy, které netvoří žádný objem, ale způsobují pak při překladu do STEPu, či z něho, chybu, protože se kryjí s povrchem modelu a pod.
Jak píše Rys, chybu v modelu nehledejte, nejrychlejší je najít jiný STEP. Pokud je to jasné, jak to má vypadat, okopírujte část modelu v Inventoru a špatnou část smažte. Doporučuji importovat jako sestavu, pak se s tím dělá skoro stejně jako s modely vytvořenými v Inventoru, pro úpravy jednotlivých modelů používejte "Přímé úpravy".
Nástroje na opravu modelů je v Inventoru standardně (kopíruje se do tzv. "Konstrukce"), ale to asi není potřeba.




Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3395:VIPBezplatný prohlížeč mnoha 3D CAD formátů (Catia, Pro/E, SolidEdge, SolidWorks, NX4, IDeas, Cimatron, STEP, IGES, DXF...).
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,133 sekund.