Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4693 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Úprava povrchu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lojhík Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.led.2018
Lokalita: Slovensko
Používám:
autoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lojhík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Úprava povrchu
    Zasláno: 12.kvě.2021 v 11:38
Dobrý deň.

Pri úprave povrchu formou posunu bodu mi program píše, že vybratý bod nie je obsiahnutý v povrchu. Pritom keby som chcel tento bod odstrániť alebo mu zmeniť výšku, tak to ide. Rovnako keď chcem vytvoriť nový bod, tak kliknem na miesto vloženia, zadám výšku, ale po stlačení enter sa tento bod nezobrazí v povrchu a teda ani okolité spojnice naň nereagujú. Viete niekto čo sa s tým dá robiť?

Vopred ďakujem.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2021
Stav: Offline
Bodů: 247
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2021 v 11:44
Předpokládám, že se jedná o COGO body. Nejspíš to bude tím, že tyto body (včetně nových bodů) máte ve skupině bodů, která není součástí definice povrchu. 
Zpět nahoru
Lojhík Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.led.2018
Lokalita: Slovensko
Používám:
autoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lojhík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2021 v 11:54
Povrch je definovaný vrstevnicami a jedná sa o body, ktoré civil automaticky vytvoril pri generovaní povrchu. Keď som si však vytvoril taký istý povrch v novom výkrese, tak tam takýto problém nevznikal.

Neviem, či to s tým má súvis, ale rovnako mi nejde zobraziť rýchly profil, aj napriek tomu, že v príkazovom riadku sa píše, že profil bol vytvorený.
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2021
Stav: Offline
Bodů: 247
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2021 v 11:59
Takhle je těžké poradit; s tím jsem se zatím nesetkal.
Zpět nahoru
Lojhík Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 15.led.2018
Lokalita: Slovensko
Používám:
autoCAD 2016
Stav: Offline
Bodů: 14
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lojhík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.kvě.2021 v 12:05
Rozumiem. V každom prípade Vám ďakujem za snahu.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10508:Jak správně vytvořit povrch z vrstevnic a k čemu slouží minimalizace rovných ploch?
Tip 11510:Jak v Revitu uchopit hranu terénu?
Tip 2260:VIPJak spočíst plochu vnějšího povrchu 3D sestavy?
Tip 10959:Jak v AutoCAD Civil 3D navrhnout jednotlivé příčné profily pro zemní úpravy?
Tip 9121:Celkový vnější povrch sestavy Inventoru (např. pro barevný nátěr)
Tip 5558:Rychlé vytvoření profilu (řezu) terénu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,252 sekund.