Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3303 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vytváření součásti do OC - Závit podle parametru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Karotka26 Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 14.kvě.2020
Lokalita: ČR (PL)
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Karotka26 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vytváření součásti do OC - Závit podle parametru
    Zasláno: 05.srp.2021 v 15:43
Dobrý den,

rád bych se zeptal, jestli je nějakým způsobem možné při vytváření součásti, kterou pak budu publikovat do obsahového centra, udělat rozměr závitu podle parametru - vždy jde použít jen jeden rozměr ( volit z rolovací tabulky jeden rozměr závitu). Chtěl bych to udělat pomocí parametru a nevím jak to tam dostat. 

Zkoušel jsem to i přes spirálu, kdy jsem tam ten závit "vyřízl", ovšem to pak dělá problém ve výkrese, kdy to tam je zobrazena spirála. 

Stačilo by mi buď nějakým způsobem vyřešit tu parametrizaci závitu, nebo správné zobrazení ve výkrese.

Děkuji, Buršík

Přikládám obr.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 96926/závit.png

Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1489
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.srp.2021 v 08:38
Každá iSoučást i díl v obsahovém centru má tabulku, kde je možné přesně specifikovat závit. Většinou se to dělá tak, že upravíte tuto tabulku tak, aby každý řádek obsahoval příslušnou specifikaci závitu podle aktuálního rozměru.

Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Online
Bodů: 522
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.srp.2021 v 15:38
Pro změnu rozměru závitu je potřeba změnit průměr otvoru/válce.
Nejlépe ze součásti vytvořit iSoučást a té přidat alespoň jeden další rozměr. Potom ji publikovat do OC. V OC je potom možné součást dále editovat.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 12316:Jak do OC publikovat iSoučást s barvou jako jedním z volitelných parametrů?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 9198:Soubor součásti členu se nepodařilo aktualizovat - při vkládaní šroubu z Obsahového centra. (nejde vytvořit závit)
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,109 sekund.