Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3740 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Změna studentské licence z individuální na skup.

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AM 2022, AIP 2022, Inv. Nastran, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 75
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Změna studentské licence z individuální na skup.
    Zasláno: 05.říj.2021 v 14:10
Dobrý den, zajímalo by mě, zda je možné zrušit studentskou licenci, která byla udělena na základě potvrzení způsobilosti žáka. Přidělil jsem letos licence žákům na základě své způsobilosti, ale po vypršení jejich loňských licencí individuálních jim účet brání v práci pod tou skupinovou ("class/lab"), přestože ji vidí a obdrželi potvrzení mailem. Mohli by si tu individuální licenci obnovit, ale to je protismyslné. Děkuji. Josef
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20190
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.říj.2021 v 15:31
Operace se studentskými účty a licencemi přidělovanými školou musí provést přímo Autodesk USA, na EDU portálu je potřeba kontaktovat podporu.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AM 2022, AIP 2022, Inv. Nastran, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 75
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2021 v 13:02
Autodesk vymyslel neuvěřitelnou překážkovou dráhu, se kterou si řada žáků neporadí (rezignují a vymluví se, že nemají vhodný počítač). Nový kolega si zřídil účet, ale neobdržel verifikační mail ani opakovaně, z jakýchsi důvodů ho odmítal Microsoft 365, což bylo vidět na firewallu, nezabraly ani různé whitelisty. "Prostřelil" to až tehdy, když se přihlašoval ze stránky autodesk.cz, nikoli accounts.autodesk.com. Netušíme, jestli a jaká je tam souvislost. Do účtu se dostal, způsobilost potvrdil, dostal ji obratem, ale účet má prázdný (v All Products nevidí žádné programy), ani nemá k dispozici správu uživatelů. Bude asi muset oslovit chatem podporu. O problémech s účty Autodesk v době distančního vzdělávání by se dal napsat román.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20190
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2021 v 15:01
Bezplatné licence jednotlivým žákům může přiřazovat přímo učitel, není třeba je posílat do překážkové dráhy Autodesku. Viz www.arkance-systems.cz/edu

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AM 2022, AIP 2022, Inv. Nastran, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 75
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.říj.2021 v 18:43
Ta překážková dráha spočívá např. v tom, že žáci měli od loňska individuální licenci (relativně jednoduché pořízení přes průkazku žáka), letos jsem jim nastavil tu přiřazenou, ale navzdory tomu, že maily dostali, jim to pořád vnucuje propadlou individuální. Vloni se běžně stávalo, že žák měl platnou licenci, ale v účtu neviděl programy, popř. viděl třeba jen jeden! Můj kolega se konečně dostal k verifikačnímu mailu přes autodesk.cz (jinak to nešlo), potvrdili mu způsobilost, ale v účtu nemá nic a nevidí ani možnost přiřadit programy žákům. Na stránce Student and Education Software | 1-Year License | Autodesk Education Community není k mání Autodesk Mechanical, jen základní Autodesk (přestože je tam Mechanical inzerovaný). Pro ten Mechanical se musí do účtu, ale když je účet prázdný, kde nic není, ani čert nebere. Atakdále. Ty postupy jsou jasné, ale často nefungují (jak plyne i z diskusí na Autodesk Knowledge Base). Nicméně, když jeden můj žák vloni kontaktoval Autodesk, dostalo se mu rychlé pomoci (musel znova požádat o licenci, i když měl platnou...).
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20190
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2021 v 10:17
Správu EDU licencí si dělá přímo Autodesk, ale podle mne by měl student "odpojit" licence svého původního účtu a učitel by na jeho login (pokud je to stejný login) měl přiřadit ty nové licence. V rámci One AutoCADu by měly být všechny jeho profesní verze.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AM 2022, AIP 2022, Inv. Nastran, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 75
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2021 v 10:32
No to je právě to, nač jsem se ptal v prvním dotazu:) - jak se zbavit těch původních licencí, aby začaly fungovat ty přiřazené. Jestli přes změnu licence v programu, tedy pokud se program vůbec spustí - ? Jinak kolegovi už ty programy v účtu naběhly, zřejmě to chtělo nějaký čas.
Jinak děkuji za odpovědi, vážím si toho, nechci prudit, ale rád bych se dobral řešení, všude jsou špalky textu, hodiny pročítání a problémy trvají.


Upravil PepaG - 12.říj.2021 v 10:37
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20190
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2021 v 10:54
V účtu daného studenta na manage.autodesk.com by mělo stačit odškrtnout danou licenci. Omlouváme se, že ve správě studentských účtů často neumíme dát úplně přesnou informaci, protože celý systém jde přímo v USA, mimo nás a ani tam nemáme "tykadla" pro případnou eskalaci a vynucení nápravy (jako u komerčních licencí).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AM 2022, AIP 2022, Inv. Nastran, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 75
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2021 v 13:06
V účtu nemůžeme nic takového najít, vidíme jen to, co je na výstřižku. Rada z Autodesku zní přeinstalovat programy. To se mi nezdá, možná pak bude možnost vybrat licenci, nevím. Zajímavé je, že já osobně jsem nikdy s Autodeskem žádné problémy neměl, programy pro domácí použití samozřejmě používám taky, všechno funguje. Jestli ti lidi dělají něco špatně, nevím. V nejhorším obnovíme ty individuální licence, na to stačí průkazka žáka. Udivuje mě, že na podobný problém nemůžu nikde narazit.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 33734/Výstřižek.PNG

Zpět nahoru
Petr Studik Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 18.bře.2019
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Maya 2019
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr Studik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.říj.2021 v 15:12
Níže je návod na přidáni licence, stejným způsobem ji i odeberete.

Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AM 2022, AIP 2022, Inv. Nastran, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 75
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.říj.2021 v 07:52
Děkuji, o to ale vůbec nejde, tohle všechno jsem udělal, ty návody samozřejmě znám. Jde o to, že žákům brání v práci licence rok stará, individuální, získaná přes Autodesk Eligibility Letter. Myslel jsem si, že když ta vyprší, překlopí se to na tu přiřazenou, to se nestalo. Zatím to vypadá, že řešením je všechno odinstalovat a stáhnout programy znovu na základě té mnou přiřazené licence, mluvil jsem ráno s jedním žákem. Uvidíme. Každopádně děkuju za veškerou pomoc. Jen na okraj - kluci jsou taky na internátu s notebooky a mají tam nevalné připojení... Ale to bychom se dostali úplně jinam. Trochu závidím školám, kterým stačí k výuce počítač se sedmičkami, mapa a vycpaná veverka.
Zpět nahoru
PepaG Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 13.kvě.2011
Lokalita: ČR (PL)
Používám:
AM 2022, AIP 2022, Inv. Nastran, Fusion 360
Stav: Offline
Bodů: 75
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaG Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: Včera v 07:49
Přesně jde o toto (cituji z dopisu od žáka po odinstalaci programů na radu z chatu Autodesku):

Dobrý večer, tak už jsem rozběhl Inventor, ale jen proto že prý Autodesku nefungují servery, Ta licence co jste mi přidělil stáhne stejný instalační soubor jako ta původní, ale nic neaktivuje, nedostanu žádný Autodesk ID ani jiný typ licence. Po kliknutí na změnit typ licence mi to nabídne změnit uživatele nebo zadat sériové číslo. Server je asi pro školy nebo podniky, nikam jsem se neproklikal. Momentálně modeluji na prošlé studentské verzi z loňska a netuším proč vůbec funguje když je očividně prošlá. Asi bude nejjednodušší ofotit tu průkazku a poslat jim to.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 33734/autodesk02_2021-10-19_07-48-23.png



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 33734/autodesk01_2021-10-19_07-48-35.png



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 33734/autodesk03_2021-10-19_07-48-49.png


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 4486:Jaký je rozdíl mezi školní a studentskou licencí programu?
Tip 11942:Jak si mohou prodloužit platnost mé bezplatné studentské licence CAD software Autodesku?
Tip 12060:Od jakého okamžiku se počítá 3letá bezplatná studentská licence? Od stažení nebo od aktivace?
Tip 6460:Odkud se bere text "VYTVOŘENO VE STUDENTSKÉ VERZI AUTODESK"?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,250 sekund.