Registrujte se na 22. ročník konference CADfórum 2025 - 30.9. Zámek Valeč.
Přes 119.000 registrovaných u nás, celkem 1.097.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a aktualizovaný Generátor čarových kódů.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Blacky ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 16.říj.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autodesk Map 3D 2006 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() Zasláno: 16.říj.2006 v 10:03 |
Dobrý den, nikdy předtím jsem nedělal v CADu ve 3d a nevím jak ze sítě geodetických bodů udělat objekt u kterého by bylo možné změřit objem (kubaturu). Zkoušel jsem různé plochy, ale žádnou se mi nepodařilo uzavřít jako objekt
![]() |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
Pro vytváření povrchových ploch a objemů (kubatur) ze seznamu 3D bodů slouží funkce digitálního modelu terénu - viz např. Autodesk Civil 3D nebo Map 3D 2005/2006 nebo nadstavbové DMT aplikace pro AutoCAD (GeoSurf, Atlas, QuickSurf...).
Pokud už máte nějakou DMT plochu vytvořenu jinak (třeba ručně), lze ji na objem převést přímo funkcemi AutoCADu - viz:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5019 |
|
![]() |
|
Blacky ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 16.říj.2006 Lokalita: ČR (Pha) Používám: Autodesk Map 3D 2006 Stav: Offline Bodů: 3 |
![]() |
Dobrý den, zřejmě mi něco základního uniká, nebo mi v AutoCADu něco chybí. Na příkazy zesil, převnatěleso, _convtosolid, převnapovrch, _convtosurface mi píše "neznámý příkaz". Jinak by mi tento postup s CADem bez nástavby úplně vyhovoval.
Upravil Blacky - 16.říj.2006 v 10:49 |
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor ![]() ![]() ARKANCE Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21952 |
![]() |
Ony příkazy jsou až ve verzi 2007.
|
|
![]() |
|
J-Richter ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 08.lis.2006 Lokalita: ČR (ÚL) Používám: ADT2007, ACLT2006 Stav: Offline Bodů: 2 |
![]() |
Nevím zda i v AutoCADu2007, ale v Architectural Desktopu 2007 je v nástrojové paletě "objemová tělesa" k dispozici funkce "pokrytí" ..stačí vybrat body a nechat vytvořit síť (pravoúhlou, či nepravouúhlou, nepravidelnou atd.). Nakonec zvolíte tloušťku a objemové těleso je rázem na světě. Pro přesnější úlohy na výpočty, provádění výkresů terénních úprav, podélných a příčných profilů, kubatury atd. bych spíše doporučil opravdu některou z nadstavbových aplikací, například Atlas DMT používám a jsem velice spokojen. |
|
Fedora Core 6 & Win XP | Athlon 64 3000+, 1GB Corsair RAM DDR400, 120 GB Seagate HDD, X600XT GPU PCI-e
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,227 sekund.