Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4287 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Ako editovat screen menu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Lufttechnik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.led.2021
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2012
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lufttechnik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Ako editovat screen menu
    Zasláno: 23.lis.2021 v 12:41
Zistil som , že i u Autocad-u 2021 je možnosť vyvolat screenmenu (vpravo na monitore). V originále je to nepotrebné , ale v prípade , že si tam človek "strčí" nejaký príkaz , to nemusí byť na škodu. Prosím o radu , ako editovať toto menu , kde sa do toho prostredia dostat. ( mám anglický autocad ).
Dik.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20242
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2021 v 13:24
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2020
Stav: Offline
Bodů: 2312
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2021 v 14:09
Trochu kacířská myšlenka ... Co místo screenmenu si ty příkazy dát jako ikonky do toolbaru? Zabere to podstatně méně místa na kreslící ploše
J. Mantlík

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1093
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2021 v 14:22
Původně odeslal(a) Mantlík Mantlík napsal(a):

Trochu kacířská myšlenka ... Co místo screenmenu si ty příkazy dát jako ikonky do toolbaru? Zabere to podstatně méně místa na kreslící ploše
... anebo ještě něco horšího... 
  • napsat si ty příkazy na kus papíru a vedle příkazu si napsat jeho zkratku
  • to celé se naučím za pár minut 
  • a opět o trochu "povyrostu"...
  • :-)
anebo... pro "složitější", méně používané příkazy je výborným pomocníkem i ToolPaletta, kam si dane příkazy "povytahám" přímo ze CUIX okna... a tu pak můžu i přenášet mezi PCs...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Lufttechnik Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 18.led.2021
Lokalita: Slovensko
Používám:
Autocad 2012
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lufttechnik Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2021 v 14:58
Kacířská .. . ,ale nemusí byt zlá , jeden významný kacíř existoval a v CZ je s toho státni svátek :-)
Ja už som to používal v starých Autocadoch a tam sa to jednoducho prepisalo v .mnu a hotovo.   Screenmenu má tu výhodu , že ak tam máte príkazy a ty opakovane používate , tak na rozdiel od rolety sú stále na jeden klik nadosah. A nemusite kreslit ikonky pre toolbary , stačí tam dat text.   
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6114
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.lis.2021 v 19:45
A ještě jedna „kacířská“ myšlenka. Co si ty nejčastější příkazy přidat na gesta kreslená myší, budu je mít ještě víc po ruce a kdybych z CADu přešel na něco „jiného“, tak tam mohu používat pro stejné příkazy, stejná gesta.

Každopádně díky za tip na objevení screen menu, vůbec jsem netušil, že v CADu je a to pamatuji ještě R14ku.


Upravil PepaR - 23.lis.2021 v 19:57
PepaR
www | fb
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8385:Jak zapnout obrazovkové menu (screen menu) ve verzi 2012?
Tip 3518:Obrazovkové menu se nezobrazí nebo je prázdné.
Tip 13140:Screenmenu i v nových verzích AutoCADu.
Tip 5657:VIPCUI soubor se jeví jako jen pro čtení (read-only). Snadná náprava.
Tip 11112:VIPExport obrázku modelu/sestavy Inventoru ve vysokém rozlišení.
Tip 10334:VIPJak upravit geometrii komponenty v projektu Plant 3D


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,219 sekund.