Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3831 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kratší název souboru na panelu dokumentů

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kratší název souboru na panelu dokumentů
    Zasláno: 24.lis.2021 v 10:25
Dobrý den, prosím o radu. Delší dobu hledám kde se dá nastavit aby se nezobrazovaly celé názvy otevřeného dokumentu dole na hlavním panelu. Když mám otevřeny 3 výkresy s názvy např. "Nosník střešní podélný šikmý U160x60x8 s patkou pro konzolu", tak se mi nevejdou na lištu a musím klikat na takové ty šipky tam dole, abych ty dokumenty viděl. Ani nevím, co vlastně otevřeného mám a co ne, je v tom chaos. Normálně otevírám najednou víc položek. A jedná se o Inventor 2022.
Děkuji moc za odpověď a pomoc
Jirka H.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 539
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2021 v 10:30
A nebylo by možné využít "mluvících čísel?"?
Tedy vytvořit skupiny prvků a ty očíslovat.
Zpět nahoru
Jirkasirka1 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 05.srp.2019
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jirkasirka1 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2021 v 10:35
Tak teď jste mne dostal, vůbec nevím, o čem je řeč.
Zpět nahoru
issin Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 11.čvc.2015
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 539
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace issin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2021 v 11:14
Např. u nás
Y = sestava
V = součást
AAAA = skupina
BBB = montážní uzel
CCC = provedení

Y1050 410 002 = sestava montážního uzlu
V1050 410 234 = součást/svařovaná součást montážního uzlu
V1050 410 234_a = díl svařence svařence

Jako uživatel brzy budete vědět na co se díváte. K tomu na výkrese jsou dvě textová pole. Jedno je označení skupiny, druhé název sestavy nebo součásti. To první pole je u nás řízeno skupinou (číslem na 4. pozici), je zde možné využít iLogic pro vyplnění. Druhé pole je plněno z iVlastnosti.
Např.:
(1) NÁSTROJOVÉ VYBAVENÍ,
(2) DRŽÁK CAPTO C6
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20231
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.lis.2021 v 12:40
Můžete také přepínat standardní Windows zkratkou Ctrl+Tab a Ctrl+Shift+Tab nebo pomocí hamburgerového menu vpravo. Jinak názvy karet odrážejí název souboru.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry
Tip 11201:Nejvyšší počet verzí ve Vaultu.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 6961:Jaké funkce nefungují po přepnutí Inventoru na staré rozhraní?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.