Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5024 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

uprava meritka

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: uprava meritka
    Zasláno: 13.led.2022 v 11:30
ahoj
ako viem upravit meritko aby som zachoval suradnice
mam mapu a do nej chcem vlozit ing siete ale su 1000x zvecsene tak mi to nehodi na spravne suradnice
viete poradit, vdaka
Zpět nahoru
Jan Jirásek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.pro.2010
Lokalita: ČR (ÚL)
Používám:
Civil 3D 2022
Stav: Offline
Bodů: 264
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Jan Jirásek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2022 v 12:00
Zkusil bych toto:

1) ve výkresu se sítěmi zvolte příkaz Měřítko
2) vyberte všechny objekty (ověřte si, že jsou všechny objekty viditelné a nejsou v zamčených hladinách)
3) na výzvu Určete základní bod stiskněte # (pravý alt+x) a zadejte souřadnice 0,0,0
4) na výzvu Určete měřítko zadejte 0,001.

A měl by to být ... J.
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1098
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2022 v 12:47
Zkontrolujte si předtím NASTAVENI DWG a to:
  • příkaz _UNITS (s podtržítkem)
  • tam si zkontrolujte nastavení jednotek (metry nebo milimetry)
  • pak ve výkres něco odměřte a zjistěte, zda je ve výkrese KRESLENO v metrech nebo milimetrech.
  • podle toho si pak výkresy opravte... (bud jeden nebo druhý...)
Měnění měřítka výkresu (jak Vám radil pan Jirásek) se elegantněji děla právě v tomto dialogovém okně... změním jednotky ale, v dalším kroku, vyberu, NEměnit měřítko...

... zkuste to...
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
johny.alias Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 06.led.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
autocad
Stav: Offline
Bodů: 204
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny.alias Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2022 v 15:21
dakujem za odpoved
pri niektorych situaciach to islo zmenit milimetre na metre
v jednej situacii ale ked zmenim m na mili vobec nic sa nedeje aj ked vymeravam stale to je v milimetroch
co to moze byt??
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1098
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2022 v 16:41
Těžko říct... takto z hlavy... Umíte mi to DWG poslat přes např. Soukromou zprávu, tady ve Fóru)? 
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Boleslav Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 06.led.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
dříve Solidworks, teď Inventor
Stav: Offline
Bodů: 305
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Boleslav Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 13.led.2022 v 16:49
Máte dobře jednotky? Těch proměnných je tam víc. Zkuste nastavit podle tipů

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3834:Jak lze zabránit modifikaci nástrojových panelů?
Tip 4877:VIPHromadné přenastavení jednotek ve všech DWG výkresech (nesprávné měřítko vkládání).
Tip 2783:VIPJak snadno vytisknout z CADu velký formát na dlaždicově poskládané menší formáty (s přesahem)?
Tip 2124:VIPJak změnit měřítko výkresu pouze v jedné ose (jen X, jen Y, jen Z)?
Tip 5570:VIPJak vytvořit odvozenou součást s nestejnoměrným měřítkem X/Y/Z ?
Tip 3610:Tlačítka nástrojových panelů mi připadají malá. Lze je zvětšit?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,145 sekund.