Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3737 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Font a chybně zobrazené znaky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Font a chybně zobrazené znaky
    Zasláno: 11.bře.2022 v 07:15
Dobrý den,

narazil jsem na výkres, kde se mi nestandardně zobrazuje text. Jedná se o jednořádkový text, který má nastaven font ber_vas_vp.ttf (tento je na PC nainstalován) a děje se to, že při otevření výkresu se zobrazí místo znaku obloučku písmeno m.


Pro korektní zobrazení musím jít do nastavení stylu textu a ve stylu změnit faktor šířky na jinou hodnotu a pak se znaky zobrazí správně. Jelikož je ale těch stylů a textů ve výkrese vícero, rád bych se pozeptal, zdali se s tímto problém již někdo nesetkal a případně, jak jej vyřešil?

Předem děkuji za rady


Upravil PepaR - 11.bře.2022 v 07:22
PepaR
www | fb
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.bře.2022 v 19:10
V tom výkresu je zdá se více problémů s fonty a jejich kódováním ("nezn mý"). Nepoužívá ten oblouček nějaký nestandardní kód znaku? Změnou šířkového faktoru vypnete systémové zpracování fontů ve Windows. Zkusil bych zda stejný kód znaku zobrazí stejným fontem správný znak třeba ve Wordu.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
PepaR Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 29.lis.2004
Lokalita: ČR (ZL)
Používám:
ruky a hlavu (občas ;)
Stav: Offline
Bodů: 6132
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PepaR Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 12.bře.2022 v 05:22
Děkuji za tip.
PepaR
www | fb
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 1218:VIPMText entity se vykreslují tlustší/tenčí čarou. Jak se snadno zbavit nadbytečných formátovacích znaků v MTextu (v AutoCADu nebo AutoCADu LT)?
Tip 1971:V Mtext editoru jsou části znaků zobrazeny slabě, šedivě.
Tip 3172:VIPPřidání vlastních znaků do TrueType písem.
Tip 7778:VIPRůzné způsoby zadávání speciálních znaků v textech Inventoru.
Tip 4852:PŘEJMEN - Byl zadán neplatný původní název
Tip 9617:Jak se zbavit zobrazení "----" v prázdných polích?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,125 sekund.