Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3848 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Výkaz ozrcadlených oken v modelu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Výkaz ozrcadlených oken v modelu
    Zasláno: 22.bře.2022 v 16:47
Zdravím,
mám model s asi třemi rodinami oken, a každá z nich má 2 až 3 typy. Oken je tam řádově 100. Některá okna jsou asymetrická a tudíž je někdo (já) zrcadlil tak, aby dosáhl požadovaného vzhledu/tvaru.

Nyní potřebují okna vykázat do tabulky..., stejným typům dát stejné číslo... ale neumím vyfiltrovat ozrcadlené instance...

Je na to nějaký trik, prosím...? Vykazovat okna kus po kusu se mi moc nechce (i když je to nejblbuvzdornější), vyrábět rodiny oken kde ozrcadlení dosahují přepínáním viditelnosti všech entit v rodině, mi taky nepřijde jako lákavé... 

Děkuji
JASponza
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3780
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2022 v 21:45
V Dynamu je funkce IsMirrored, která to zjistí, pak udělat výběr dle toho a zapsat to někam.
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3780
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.bře.2022 v 21:57

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 74/dyn1_2022-03-22_21-57-37.PNG

Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 08:42
zdravím a děkuji,
Zatím Dynamo šlo mimo mně ale asi se to brzy změní... Vy my ho určitě doporučíte, že pane Jiráte...? :)
Ještě dotaz (a bez posměšku prosím :)), když "to" udělám, jak popisujete, 
  1. bude mi to fungovat pak automaticky (přidám nové okno a ono se mi správně zařadí, apod.) anebo 
  2. budu muset neustále "kontrolovat" výběr a "někam to zapisovat...?
Tuším že za bé je správně...?

díky

PS. a jiný než tento způsob někomu není znám?
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3780
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 14:36
Ve všem máte pravdu :-)
ano, doporučím
b)
ta informace je mimo API nedostupná, takže bez programových prostředků asi ne
Zpět nahoru
splonk Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 25.lis.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD/ACA'19, RVT'18 20
Stav: Offline
Bodů: 1166
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace splonk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.bře.2022 v 16:03
Děkuji 👍
JASponza

ACA (AutoCAD) 2019,
RVT 18, 20

Win 10 x64
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5902:Zaokrouhlení výměr ploch ve výkazech místností Revitu.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 6454:VIPAutomatický výkaz směru otevírání oken v AutoCADu Architecture
Tip 8301:Jak vykázat plochu oken jako procentuální podíl plochy místnosti?
Tip 8143:Revit chyba: Čára je příliš krátká
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,469 sekund.