Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3657 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Otevření STEPU v inventoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Zmeskal Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.lis.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zmeskal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Otevření STEPU v inventoru
    Zasláno: 26.bře.2022 v 11:50
Dobrý den,

chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo neporadil s menším problémem. Při pokusu otevření STEPU v inventoru se mi otevřela pouze prázdná sestava a nic dalšího se nedělo. V minulosti mi tento import šel, proto nevím v čem by mohl být problém.

Děkuji za případné rad.

Přeji krásný den

Z.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.bře.2022 v 12:43
Příčin může být více - obsahuje STEP kompletní strom modelu sestavy (např. odhadem z jeho velikosti)? Nejsou modely jen někde daleko mimo záběr? Z čeho je generovaný ten STEP soubor, nepoužívá nějaký nestandardní protokol/verzi? (podporované jsou standardní AP 203, 214 a 242)
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Zmeskal Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.lis.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zmeskal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.bře.2022 v 13:00
Tento STEP, jsem měl už v minulosti otevřený. A vše bylo v pořádku, vyskočilo mi okno zvolil jsem si co potřebuju a měl jsem sestavu. Akorát při opětovném stažení z emailu, a opětovném pokus o otevření nastal nějaký problém. Předešlé soubory, co k tomu byli se už v mém PC nenachází.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.bře.2022 v 13:25
Podívejte se, jestli je soubor kompletní (je to textový soubor) a ověřte nastavení možností importu - viz:
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Zmeskal Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.lis.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zmeskal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.bře.2022 v 13:37
Ano tak přesně tohle okno se mi ani neukáže.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.bře.2022 v 15:52
Není jen "mimo obrazovku"? Inventor pak normálně reaguje?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Zmeskal Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.lis.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zmeskal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.bře.2022 v 16:15
To si nemyslím, nikde mimo jsem to nenašel, a hlavně pokud si pamatuju dobře a vyskočí vám to okno tak pak nemůžete s inventorem nic dělat dokud to neodkliknete, a mně pak inventor funguje normálně bez problému. Testoval jsem to u jiného souboru a stalo se mi to samé. 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.bře.2022 v 16:24
Rozumím. To vypadá na nějaký nabořený uživatelský profil - zkuste reset Inventoru:

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1572
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2022 v 09:34
Není problém v nastavení nacitání  importu a teba jen ploch ci těles?JAk máte nastavnou  tabulku importu?
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
Zmeskal Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.lis.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zmeskal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2022 v 18:39
Jediný co mě takto napadá co by mi mohlo pozměnit nastavení mého Inventrou, je přidíní školní šablony, kterou jse získal díky studiu na ČVUT. To je tak jediný co mě napadá. 

A ta tabulka importů se mi ani nezobrazí a moc nevím kde bych ji mohl nastavovat. Takžev tuto chvíli nedokážu odpovědět.

Děkuji moc za rady, nadále budu moc rád za každý nápad. 


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2022 v 18:41
A ten reset nepomohl?
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Zmeskal Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.lis.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zmeskal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2022 v 18:54
Ano pomohl, i následné po importu mého minulého nastavení. Mohl by jste se mi pokusit vysvětlit, co bylo za problém, nebo co to mohlo ovlivnit? Pokud ne nic se neděje, každopádně moc děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20511
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2022 v 19:04
Inventor si pamatuje polohy dialogů, minulé hodnoty a další parametry v uživatelském profilu. Pokud se profil nějak poškodí (havárie, výpadek proudu nebo jinak přerušené ukládání), může se to pak projevit podobnými úkazy. Pak pomůže onen reset.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Zmeskal Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 28.lis.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor2020
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Zmeskal Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.bře.2022 v 19:06
Ahaaa, jasný to chápu a je to i celkem logické.

Děkuji moc za pomoc

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,422 sekund.