Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5257 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Export dat

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2019 EN
Stav: Offline
Bodů: 122
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mila128 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Export dat
    Zasláno: 23.kvě.2022 v 14:01
Dobrý den,
pokouším se vyexportovat délku jednotlivých úseček a oblouků. Bohužel výpis nezachová pořadí, ve kterém byly objekty vybrány. 

První náhled je přesně v pořadí, ve kterém byly objekty vybrány:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 68/1_2022-05-23_14-45-17.JPG



Výsledný export je bohužel přeházený a nejsem schopný určit, která hodnota patří ke kterému objektu:

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 68/2_2022-05-23_14-46-07.JPG



Je nějaká možnost, jak zachovat pořadí objektů? Bez zachování pořadí pro mě postrádá celý výpis smysl.
Děkuji za rady.


Upravil Mila128 - 23.kvě.2022 v 14:46
Zpět nahoru
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2019 EN
Stav: Offline
Bodů: 122
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mila128 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2022 v 14:09
Obrázky bohužel neprošly... Snad je to pochopitelné i bez nich.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2022 v 14:15
Pro obrázky použijte "Přidat obrázek" (viz plná Odpověď vpravo), bez háčků.

Mluvíte o příkazu _DATAEXTRACTION? Ten bere výkres bez interaktivního výběru, nezachová tedy pořadí. Pro zachování pořadí exportu použijte jiné postupy, např. AddLen. Možná hledáte PkLength:



Upravil Vladimír Michl - 23.kvě.2022 v 14:19
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2019 EN
Stav: Offline
Bodů: 122
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mila128 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2022 v 14:25
Ano, mluvím o příkazu "dataextraction"

Děkuji, podívám se na odkazovanou utilitu.
Zpět nahoru
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2019 EN
Stav: Offline
Bodů: 122
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mila128 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2022 v 14:35
PKLength je výborná věc, ale u oblouků bych ještě potřeboval vypsat rádius a úhel. 
U příkazu "Dataextraction" jsou právě skvělé možnosti volby exportovaných dat.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20600
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.kvě.2022 v 19:21
Doplnili jsme volbu Addprops, která umožňuje nastavit export dalších vlastností, včetně poloměru a úhlu. Viz nová verze 1.3.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2019 EN
Stav: Offline
Bodů: 122
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mila128 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.kvě.2022 v 06:33
Prostě skvělé!
Děkuji mnohokrát.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6426:VIPKvalitní export dat z Topobase do DWG.
Tip 3598:Nastavení STEP převodu mezi různými MCAD systémy.
Tip 8224:Integrace cizích CAD dat do Autodesk Navisworks.
Tip 6851:Prohrábky koryta v Civil 3D.
Tip 5781:Instalace ScriptPro 2008/2007 nerozpozná nainstalovaný AutoCAD.
Tip 5415:VIPPřevod grafických a popisných dat z AutoCAD Mapu do Oracle.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,156 sekund.