Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3653 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

změna vlastností hladiny podle entity

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: změna vlastností hladiny podle entity
    Zasláno: 15.srp.2022 v 09:59
Zdravím.
Obrátila se na mně kolegyně, že jí začaly chodit podklady, ve kterých jsou všechny hladiny černá/continuos/0,00 - ale kresba je natvrdo barevná, čárkovaná, apod.
Je možné nějak docílit, aby hladina převzala vlastnosti entity - a nejlépe hromadně pro celý výkres ?

Díky

PS. samozřejmě u několika hladin to není problém ručně,ale pokud jich je podstatně víc, tak je to otrava ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2022 v 13:45
Technicky to možné je (LISPem), ale které entity? V hladině je jich potenciálně hodně, asi s různými vlastnostmi.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2022 v 14:33
Děkuji za odpověď.
Tak to jsem čekal, taky to byl také první dotaz, který jsem jí položil ...
"tak aspoň ta barva"  
No jo, ale co když tam v hladině bude barev víc?
"to už si nějak vyřeším"
hezké zadání, že?

Čistě teoreticky by tam měly být pouze základní entity (bloky už asi ne). Možná to nastavit podle první entity v hladině, na kterou se narazí?
Ale netlačím na Vás, je otázka, jestli to stojí za námahu ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2022 v 15:53
Zkuste PropByObject ze sekce Download.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 15.srp.2022 v 16:25
Díky moc
Prostě zázraky ihned, nemožné na počkání ...

Poslal jsem to kolegyním na vyzkoušení
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2443
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.srp.2022 v 12:24
Tak kolegyně to vyzkoušela a pěje na Vás obrovskou chválu Thumbs UpClap
(zkoušela především PropByObject)
Ještě jednou díky

J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 3107:VIPZměna pořadí entit výkresu podle barvy.
Tip 12277:PropByLayer - inverzní funkce k NastavDleHlad.
Tip 6500:Rozdělení barev či entit výkresu do samostatných hladin.
Tip 10573:Čtyři metody rozložení bloku v AutoCADu.
Tip 4411:Seřazení hladin podle barvy, typu čáry, viditelnosti.
Tip 2045:Jak nejsnáze přesunout entitu(y) do jiné hladiny?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,170 sekund.