Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5139 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Flay.vlx nefunguje v Acadm2023

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
pavel.tuhy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.srp.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Mechanical 2017
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel.tuhy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Flay.vlx nefunguje v Acadm2023
    Zasláno: 19.srp.2022 v 16:04
FLAY.vlx, aplikace nelze načíst v AutoCad Mechanical 2023, v AutoCad 2023 načíst lze. 
Příkaz: FLAY
; chyba: Došlo k výjimce: 0xC0000005 (Porušení přístupu)
; upozornění: sejmutí bylo přeskočeno výjimka
; chyba: Došlo k výjimce: 0xC0000005 (Porušení přístupu)
Příkaz:
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20697
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.srp.2022 v 18:12
Na stejném počítači? Pokud je to na různých, pak je příčina v updatu AutoCAD 2023.1 - Autodesk v něm má chybu (do fabriky už je nahlášena), selhává v něm LISP funkce (getcname), která je ve FLAY (a dalších utilitách) využívána.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
pavel.tuhy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.srp.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Mechanical 2017
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel.tuhy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2022 v 10:39
Ano, zkoušeno pouze na jednom pc, kde je právě AutoCad 2023.1. Děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20697
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2022 v 11:30
Hm, zajímavé. Ta chyba je evidentně způsobena oním updatem 2023.1 (snad to Autodesk brzy opraví), ale Mechanical tento update za normálních okolností sdílí. Možná to v něm ale opravil nějaký jeho novější Mechanical hotfix.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
pavel.tuhy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.srp.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Mechanical 2017
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel.tuhy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2022 v 11:41
Zkoušel jsem v AutoCad 2023.1 a tam to funguje. Nefunguje v AutoCad Mechanical 2023.0.1.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20697
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.srp.2022 v 12:09
Na kombinaci teď nezáleží, příčina je určitě v tom updatu. Chybu můžete ověřit např. zadáním funkce:
(getcname "Z")
na příkazovém řádku.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
pavel.tuhy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.srp.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Mechanical 2017
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel.tuhy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.srp.2022 v 10:31
Ano, máte pravdu, ta funkce nefunguje jak v AutoCad 2023, tak v AutoCad Mechanical 2023. Tak budeme čekat na opravu od Autodesku. Děkuji.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20697
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.srp.2022 v 13:58
Autodesku to možná chvíli trvat bude, pro jistotu jsme uvedli verzi FLAY, která chybu verze 2023.1 částečně obchází (v AutoCADu 2023). Viz Download.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
pavel.tuhy Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 22.srp.2017
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad Mechanical 2017
Stav: Offline
Bodů: 6
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace pavel.tuhy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 23.srp.2022 v 09:20
Funguje je to, skvělé, děkuji za rychlou reakci.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8730:Automatické umisťování konstrukčních prvků a zařízení do přednastavených hladin.
Tip 12334:Aplikace FLAY mi najednou nesprávně přepíná hladiny kót a textů.
Tip 3456:Jak do AutoCADu LT načíst nadstavbovou aplikaci .LSP, .VLX, .ARX nebo VBA?
Tip 5130:Automatické umisťování kót, textů a šraf do přednastavených hladin.
Tip 6434:Vynucení hladiny pro zadané příkazy (objekty) - FLay.
Tip 1708:VIPChyba "internal: Document application(.VLX) not found"


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,500 sekund.