Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5100 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Podlaha není zobrazena v převráceném řezu

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Žufi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2023 + Cadkon2023, Revit2023
Stav: Offline
Bodů: 147
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Podlaha není zobrazena v převráceném řezu
    Zasláno: 20.zář.2022 v 13:16
Zdravím. 
mám vytvořenou podlahu (fáze vytvoření: Stávající stav, Fáze demolice: Žádná), v rámci fáze výstavby jí část vybourám (přes "antihmotu" vytvořenou v dané fázi). V půdorysu se zobrazuje korektně, v některých řezech taky. Ale v některém řezu se ta podlaha nezobrazí. Zkoušel jsem různá nastavení fází, filtrů, skrytých objektů, nic nepomohlo. Až jsem zkusil zkopírovat jiný řez (ve kterém se zobrazuje) a ten si pak otočím. V neotočeném se zobrazovala, v otočeném o 90° už ne. A v otočeném o 180°zase jo. A když si řez převrátím, zase zmizí. 
I když ten řez vytvořím znova, stejně mi tu podlahu zobrazí/nezobrazí dle převrácení řezu. 
Takže, nastavení toho řezu je stejné, jen je převrácený - a jednou podlahu zobrazí, podruhé ne. Netušíte co s tím? 
Zpět nahoru
Peter Jirat Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager
Avatar

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD ->2021, Revit ->2022
Stav: Offline
Bodů: 3794
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Peter Jirat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.zář.2022 v 16:18
Nevím, už jsem to jednou viděl, ale zda jsme to nějak vyřešili si už nepamatuji. Ctrl+X a Vložit na to samé místo nepomůže? 
Zpět nahoru
sonicer Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen
Avatar

Přihlášen: 20.čvc.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Revit, Autocad, Navisworks
Stav: Offline
Bodů: 212
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sonicer Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.zář.2022 v 22:55
Můžete prosím poslat zdrojový soubor.

děkuji.
Sonicer - Revit master, plugin developer
BimRvt.cz
Zpět nahoru
Žufi Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 11.srp.2009
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Autocad2023 + Cadkon2023, Revit2023
Stav: Offline
Bodů: 147
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Žufi Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 22.zář.2022 v 07:28
Dobrý den
jde o tu zvýrazněnou podlahu. v řeu B2-3 ji buď vidím, nebo nevidím, podle překlopení řezu. 
Pro mne docela záhada, proč to tak je. 

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 18106/floor_plan_2.jpg

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9426:Nelze vložit výškovou kótu na podlahu v půdorysu.
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 10509:Jak napojit konstrukci monolitického schodiště na nosnou vrstvu stropní desky?
Tip 11339:Netisknou se čáry řezu a značky pohledů.
Tip 12299:Spojení podlahy a stěny a izolace v Revitu.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,266 sekund.