Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 4434 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Jak u kóty průměru mít 2 šipky

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
sucha.ladislava Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 125
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Jak u kóty průměru mít 2 šipky
    Zasláno: 25.zář.2022 v 00:39
Dobrý den,
když kótuji libovolně velký kruh, tak mi to udělá pouze kótu s 1 šipkou. Kde se prosím nastavuje změna?

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 94724/kota.PNG


Zpět nahoru
Davidosko Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 25.zář.2022
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCad 2022/2023
Stav: Offline
Bodů: 11
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace Davidosko Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2022 v 09:33
Dobry den 

Zkuste prepnout ve svem kotovacim stylu v zalozce fit na na Both text and arrows jako je nastaveno na obrazku.


Obrazek: https://prnt.sc/XeGPodQju-t-
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20851
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2022 v 09:45
Kóty průměru uvnitř kružnice vypadají standardně jako kóty poloměru. Buď musí být text kóty venku nebo použijte lineární kótu ( KÓTYSROVNEJ (_DIMALIGNED).

Můžete ale proměnnou DIMATFIT (např. =1) vynutit zobrazení obou šipek. Viz KÓTYPŘEPIŠ nebo Kótovací styl > Přizpůsobit > Možnosti zarovnání > Text i šipky (popř. Text vždy mezi vynášecími čarami).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
sucha.ladislava Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 31.led.2020
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
Autocad 2020, Inventor 2020
Stav: Offline
Bodů: 125
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace sucha.ladislava Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2022 v 10:36
Dobrý den,
super, nádhera, děkuji moc všem za vaši pomoc.
Přeji hezkou neděli.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13494:Jak vytvořit plnou kótu průměru se dvěma šipkami?
Tip 7639:Přidání značky průměru k textu kóty.
Tip 7736:Pomalé okno vlastnosti při výběru kóty.
Tip 8992:Jak vynechat mínus u sklonů vozovky v kótách příčných řezů?
Tip 7808:Doplnění značky průměru do kóty Inventoru.
Tip 10484:Kótování horní hrany stoupacího potrubí.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,218 sekund.