Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2625 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Problém s otevíráním DWG

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
LukášFin Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.zář.2022
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD LT 2015
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace LukášFin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Problém s otevíráním DWG
    Zasláno: 28.zář.2022 v 13:44
Dobrý den,
mám AutoCAD LT 2015 a po poslední aktualizaci WIN 11, 22H2 nastal problém se spouštěním AutoCADu. Vždy se mi podaří spustit pouze jedeno DWG, ale když potřebuji spustit druhé DWG (pro potřebu cokoliv kopírovat) tak se zobrazí: "KRITICKÁ CHYBA:  KRITICKÁ CHYBA:  (0x7fffae3b0005) c:\program files\autodesk\autocad lt 2015\acismobj20.dbx" a celý autocad spadne. Zkoušel jsem přeinstalovat CAD, instalovat aktuální .NET i C++ (našel jsem jako možné problémy). Nepomohlo ani odstranění posledních aktualizací (22H2 nelze odebrat). Problém však přetrvává.

Děkuji za radu
Zpět nahoru
budem Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 20.říj.2005
Lokalita: Czech Republic
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace budem Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.zář.2022 v 21:43
Dobrý den,
mám AutoCAD LT 2016 a mám velmi podobný problém. Po poslední aktualizaci mi nejdou otevřít některé výkresy AutoCADu. Některé otevřu bez problémů a u některých výkresů mi to ukazuje kritickou chybu a celý CAD spadne, podobně jako Vám. Nejde mi například otevřít nový prázdný výkres. V TrueView 2022 výkres bez problémů otevřu, ale v AutoCADu to prostě nejde. V návaznosti na Váš dotaz se přiznám že jsem se zatím ani nepustil do nějakých přeinstalací a podobných věcí. Nemá prosím někdo radu co s tím?
Děkuji

Update: Nakonec to vyřešilo odinstalování aktualizace 22H2 a už zase vše funguje jak má! Pravděpodobně se s ACAD LT 2016 dostávám opravdu na hranu akceptovatelnosti nových verzí windows :-/


Upravil budem - 28.zář.2022 v 22:45
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 28.zář.2022 v 22:01
7 let stará verze AutoCADu LT není kompatibilní s Windows 11 (tehdy neexistovaly). Musíte buď downgradovat operační systém nebo upgradovat AutoCAD. Pro Win11 potřebujete minimálně verzi 2021 (aktuální je 2023).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
zdrk Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 03.kvě.2007
Lokalita: ČR (KV)
Používám:
Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015
Stav: Offline
Bodů: 1788
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace zdrk Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.zář.2022 v 09:00
A kde na ty nový verze neustále brát a nekráct?
Taky se toho hrozím. Stávající PC dosluhuje, poslední autocad verze 2016, na novém PS se tedy s cenovou politikou autodesku nechytám.
Dopadne to jako u hodně známích, tak že skončili u klonů za násobně nižší ceny a jsou v pohodě.

Upravil zdrk - 29.zář.2022 v 09:03
Zpět nahoru
LukášFin Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 28.zář.2022
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD LT 2015
Stav: Offline
Bodů: 3
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace LukášFin Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.zář.2022 v 09:08
A nemohla by existovat nějaká záplata? Nevěděl by někdo? Děkuji
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20802
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.zář.2022 v 14:02
Bohužel, starší verze už nejsou aktualizovány pomocí update a hotfixů - viz https://blog.cadstudio.cz/2019/07/podpora-starsich-verzi-autodesk-software.html

Není ani tak problém s novými verzemi, ale s kompatibilitou - nesmíte těm aplikacím moc "utéci" přechodem na novější verze operačního systému.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5611:VIPDWG TrueView se při otvírání výkresu ptá na uložení šablony.
Tip 3076:Jak načítat DWG výkresy chráněné heslem do Inventoru?
Tip 2312:Jak otevírat DWG výkresy poklepáním v jediném okně AutoCADu?
Tip 7340:Otevírání DWG výkresu skončí na 31%.
Tip 6263:VIPJak zmenšit a zrychlit RVT soubor? (tipy a přehled postupů)
Tip 8554:VIPChyba při otevírání DWG souboru z Vault Client 2011.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,188 sekund.