Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 3679 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Regenerace výkres. prostoru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
NrS Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.lis.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Cad 2023 LT
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace NrS Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Regenerace výkres. prostoru
    Zasláno: 17.říj.2022 v 15:51
Dobrý den,
obracím se do fora s prosbamy o pomoc, používám nově AutoCAD LT 2023:
  • Vždy, když při kreslení odizoluji hladinu a vratím se zpět, přeháže se mi pořadí kreslení (nejen šrafy) a musím znovu použít příkaz regenerovat vše
  • Taktéž při izolaci hladin nejsou některé entity vidět, až po regeneraci či označení označit vše
  • při výběru entit se mi vybere šrafa a vše nad či pod ní už nejde myší hromadně zahrnout do výběrové množiny(z prostoru šrafy - ovšem když je rozsahlá, je to nemožné označit jen pár entit nad šrafou)
Děkuji.
PS: Procesor i3, 16gb ram, 8gb herní grafická karta, Win11
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20800
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2022 v 16:06
Jen pro upřesnění:
- bavíme se o ISOLATEOBJECTS/UNISOLATEOBJECTS a o pořadí _DRAWORDER? to by se nemělo vzájemně ovlivňovat
- jsou v hladině, která zůstala zobrazena? nejsou to bloky?
- zkuste SELECTIONCYCLING, měly by se vám nabídnout objekty v okolí

Můžete to souviset s driverem grafické karty. To, jestli je problém jen v zobrazení, zjistíte např. "výběrem" objektu, který by měl být v daném místě, ale není vidět.

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
NrS Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.lis.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Cad 2023 LT
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace NrS Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2022 v 19:02
predtim se nezobrazili obrazky- tak druhy pokus


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 99473/Cad_poradi_kresleni___2.png



takto to vypada po vraceni z izolace hladiny


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 99473/Cad_poradi_kresleni.png


Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20800
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.říj.2022 v 19:44
Zkuste ještě ověřit nastavení proměnných HPDRAWORER, DRAWORDERCTL a SORTNENTS. Popř. šrafy poslat dospod pomocí HATCHTOBACK.

Ale REGEN je principiálně ta správná operace pro obnovení požadovaného vzhledu výkresu. Asi by jej šlo "pověsit" i na automatický reaktor po dokončení příkazu UNISOLATEOBJECTS.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
NrS Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 11.lis.2020
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Cad 2023 LT
Stav: Offline
Bodů: 12
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace NrS Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2022 v 13:04
Dobrý den,
předem mnohokrát děkuji

HPDRAWORDER - hodnota 3
DRAWORDERCTL - hodnota 3
SORTNENTS - hodnota 127

toto jsou moje hodnoty nastavené v těchto příkazech.

Automatický reaktor by mohl být v celku dobrá věc - je těžké ho nastavit? případně jak
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20800
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2022 v 14:15
Pokud voláte ten UNISOLATE odněkud z menu, stačí si položku menu předefinovat na sekvenci _UNISOLATEOBJECTS;_REGEN

Anebo si do nějakého načítaného .LSP souboru přidejte předefinování příkazu:
(command "_UNDEFINE" "_UNISOLATEOBJECTS")
(defun C:UNISOLATEOBJECTS ()
 (command "._UNISOLATEOBJECTS")
 (princ " and regen")
 (command "_REGEN")
 (princ)
)

Anebo pak ten reaktor:
(vl-load-com)
(defun MY_Unisolate (reac com)
        (if (wcmatch (strcase (car com)) "UNISOLATE*")
            (vla-regen (vla-get-activedocument (vlax-get-acad-object)) acActiveViewport)
        )
)
(setq *UNISOReactor
                     (vlr-command-reactor
                         "Unisolate reactor"
                         '((:vlr-commandEnded . MY_Unisolate))
                     )
            )





Upravil Vladimír Michl - 24.říj.2022 v 14:19
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
johny Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 24.led.2006
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
C3D 2022
Stav: Offline
Bodů: 1646
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace johny Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2022 v 15:17
No jestli máte to LT jak píšete tak si s reaktorem asi moc nepomůžete.

Jinak to vyskakování šraf... přijde mi, že vždycky to byl trochu problém, ale s posledními verzemi se do zhoršilo.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 20800
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2022 v 16:58
Aha, LT...
Tak nejlépe přes to makro v menu, resp. na klávesové zkratce.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 227:V mém výkresu najednou přestal fungovat transparentní ZOOM. Nemohu přejít uprostřed příkazu na jiný detail.
Tip 7029:Již bylo dosaženo horních/dolních mezí.
Tip 645:Při přepnutí z výkresového prostoru do plovoucího výřezu se měřítko tohoto výřezu změní na "zaplnit". Proč?
Tip 6857:AutoCAD píše: "Aktualizuji indexy bloku *Model_Space"
Tip 9660:K čemu slouží funkce Vytvořit snímek u povrchu v Civil 3D?
Tip 12635:AutoCAD popisuje nastavení REGENAUTO jako zbytečné.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,359 sekund.