Diskuzní fórum, poradna
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností |
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Změna měřítka sestavy |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
Jirkasirka1
Diskutér Přihlášen: 05.srp.2019 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 46 |
Téma: Změna měřítka sestavy Zasláno: 09.pro.2022 v 11:34 |
Dobrý den
Mám asi poněkud hloupý dotaz - nejde nějak v Inventoru v sestavě nebo v dílu použít něco jako Měřítko v AutoCADu? Tzn že bych si přál, aby to umělo nějaký díl třeba 5x zvětšit a nemusel bych ho znovu celý kreslit tolikrát větší. Pro příklad, mám zkreslené kolo od Felicie, ale chci dělat projekt na MonsterTruck, tak bych si to kolo zvětšil třeba 5x, strčil ho do sestavy atd atd. Nejde o žádnou přesnost, ale jen o návrh, aby to vypadalo jako pravé. Je něco takového možné? Děkuji za odpověď, Jirka |
|
lukasek
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Diskutér Přihlášen: 15.pro.2005 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor 2023 Stav: Offline Bodů: 91 |
Zasláno: 09.pro.2022 v 12:15 |
Dobrý den,
u dílu je to možné přes odvozenou součást. Tj. vytvořit nový díl, potom zvolit odvozenou součást/komponenta (viz 1. obrázek), vybrat příslušný díl a zvolit měřítko (viz 2. obrázek). |
|
Jirkasirka1
Diskutér Přihlášen: 05.srp.2019 Lokalita: ČR (VY) Používám: Inventor 2020 Stav: Offline Bodů: 46 |
Zasláno: 09.pro.2022 v 13:07 |
Dobré odpoledne
Děkuji moc, tohle přesně jsem potřeboval :-) Opravdu jste mi hodně pomohl. Hezký den přeji J. |
|
Elfenbein
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
ARKANCE support Arkance Systems Přihlášen: 01.čvc.2015 Lokalita: ČR (JM) Používám: INVENTOR Stav: Offline Bodů: 49 |
Zasláno: 20.úno.2023 v 13:50 |
Nebo to můžete udělat pomocí Přímé úpravy v modelu.
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,594 sekund.