Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2913 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Kusovník

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2022 EN; Inventor 2020 CZ
Stav: Offline
Bodů: 133
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mila128 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Kusovník
    Zasláno: 24.led.2023 v 06:43
Dobrý den,
jde nějakým kouzlem donutit Inventor psát jednotlivé položky kusovníku dvouřádkově?
Typicky jde o dvojjazyčný kusovník, kdy jsou jednotlivé překlady napsané pod sebe do samostatného řádku, ale stále se jedná jen o jednu položku kusovníku.
Zpět nahoru
JKortus Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 12.lis.2019
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Fusion
Stav: Offline
Bodů: 49
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JKortus Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2023 v 07:09
Na výkresu můžete dělat víceřádkové položky, ale kde vezmete ten popis v druhém jazyce? Ručně?
Zpět nahoru
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2022 EN; Inventor 2020 CZ
Stav: Offline
Bodů: 133
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mila128 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2023 v 08:04
Překlad už máme doplněný v obsahovém centru a pomocí ivlastností je to propsáno do kusovníku. Bohužel vše v jednom řádku, což je dost nepřehledné.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1620
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2023 v 08:19
Tohle se udělat dá. Princip je v tom, že si vytvoříte uživatelskou iVlastnost pro každý řádek (lze použít i existující), vytvoříte si samostatnou iVlastnost, která bude obsahovat znaky pro zalomení řádku (ASCII 13 + ASCII 10 nebo ve VBA/iLogic je na to konstanta vbCrLf) a tyto tři iVlastnosti pomocí výrazu složíte do jedné cílové iVlastnosti. Tu potom zobrazíte v kusovníku.
Můžete tak editovat řádky nezávisle na sobě.

iLogic pro vytvoření iVlastnosti CrLf je 
Call ThisApplication.ActiveEditDocument.PropertySets("{D5CDD505-2E9C-101B-9397-08002B2CF9AE}").Add(vbCrLf,"CrLf")

Zpět nahoru
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2022 EN; Inventor 2020 CZ
Stav: Offline
Bodů: 133
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mila128 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2023 v 09:35
Něco dělám špatně. Když v obsahovém centru napíšu v příslušném sloupci znaky ASCII 13 + ASCII 10, tak se mi v kusovníku napíšou dva otazníky v rámečku.
Jaká je přesná syntaxe zápisu těch znaků?
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1620
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2023 v 10:34
Tuhle úpravu doporučuju udělat přímo v šabloně rodiny, ne v tabulce OC. Do tabulky OC si dejte jenom ty dvě zdrojové iVlastnosti (BomLine1, BomLine2)
Zpět nahoru
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2022 EN; Inventor 2020 CZ
Stav: Offline
Bodů: 133
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mila128 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2023 v 11:07
S každou odpovědí vyvstanou nové otázky Embarrassed. Jak zjistím, kterou šablonu používá OC pro kterou rodinu? A kde je pak najdu? Nepodařilo se mi to rozklíčovat.
Zpět nahoru
Navara Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 08.zář.2008
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1620
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Navara Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2023 v 11:14
Zpět nahoru
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2022 EN; Inventor 2020 CZ
Stav: Offline
Bodů: 133
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mila128 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.led.2023 v 12:28
Děkuji za pomoc, už se to zobrazuje podle našich představ. Thumbs Up
Zpět nahoru
Lestr Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 18.srp.2009
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022
Stav: Offline
Bodů: 407
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Lestr Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 31.led.2023 v 11:13
můžete ukázat screen jak to po nastavení vypadá v reálu?
Děkuji Wink

Lestr
Autodesk Inventor Professional 2022
Autodesk Vault Professional 2022
Zpět nahoru
Mila128 Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2022 EN; Inventor 2020 CZ
Stav: Offline
Bodů: 133
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mila128 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 01.úno.2023 v 06:48
Vypadá to úplně stejně, jako když to uděláte ručně jen s tím, že teď je to automatické včetně případných změn.

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 68/Kusovník.jpg


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8766:Jak změnit všechny buňky tabulky kusovníku na nestatické?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,172 sekund.