Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5167 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Pohled Rastru

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Izzy_Cloud Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.bře.2023
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Izzy_Cloud Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Pohled Rastru
    Zasláno: 07.bře.2023 v 06:39
Dobrý den , Ahoj
Potřebuji poradit. kde se nechá nastavit aby se ve výkresu zobrazovali viditelné hrany (třeba profilů.)
Jde mi o to to nastavit permanentně abych to nemusel zapínat u každého pohledu. Aby to bylo základní zobrazení.
Předem Děkuji
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 378
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2023 v 09:08
Dobrý den,
nejsme si jist, zdali vám přesně rozumím. Viditelné hrany jsou vidět vždy. 

máte na mysli neviditelné hrany ? 
stačí při tvorbě nového pohledu zapnout neviditelné hrany (popřípadě cokoli z nastavení v dialogu) a každý další pohled si to bude pamatovat. To samé platí i pro nový výkres. Pamatuje si to i po vypnutí Inventoru.

Zpět nahoru
Izzy_Cloud Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.bře.2023
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Izzy_Cloud Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2023 v 09:44
O neviditelné hrany mi nejde.
Obrázky:
Na prvním je funkce vypnutá. A na druhém je zapnutá. 
Já potřebuji aby se mi pohledy vždy vložily tak jak je vidět na druhém obrázku.
Jenže když funkci zapnu jen u některých, tak je problém s tiskem výkresu.



Zpět nahoru
Izzy_Cloud Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.bře.2023
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Izzy_Cloud Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2023 v 09:47
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM
Stav: Offline
Bodů: 378
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2023 v 10:46
Pokud si to nepamatuje, zkuste toto:
TIP 9963
alespoň vás to nasměruje, nevím teď ale přesně, zdali rastrový pohled lze nastavit


Zpět nahoru
Izzy_Cloud Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 06.bře.2023
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Izzy_Cloud Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.bře.2023 v 11:28
A proč je s ním problém při tisku?
Zpět nahoru
PeSu Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 15.led.2012
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AC, ACM, ACE, INV
Stav: Offline
Bodů: 24
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace PeSu Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2023 v 09:33
Zapnuté rastrové zobrazení pohledů je primárně kvůli rychlosti jejich výpočtu v okamžiku, kdy pracuji na modelu a chci hned vidět výsledek na výkresu. Rychlost vypočtení pohledu je dosažená tím, že pohledy nemusí zobrazovat model úplně přesně a některé malé díly mohou chybět. Z toho důvodu se nedoporučuje je používat pro tisk nebo generování PDF či DWF.
Podle obrázků, co jste poslal, by to šlo vyřešit tečnými hranami a ty se podle návodu, co posílal kolega, dají přednastavit jako zapnuté.


Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 38719/Raster_versus_Tecne_hrany.png


Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 11550:iLogic: Spuštění externího procesu s parametry


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,664 sekund.