Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6913 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Uveden nový AutoCAD 2024 a AutoCAD LT 2024

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21382
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Uveden nový AutoCAD 2024 a AutoCAD LT 2024
    Zasláno: 28.bře.2023 v 18:27
Byl uveden nový AutoCAD 2024 a AutoCAD LT 2024. Dneškem začala každoroční "sezóna" uvádění nových verzí produktové řady Autodesk. K dispozici už je AutoCAD 2024 včetně jeho profesních verzí (Mechanical, Map 3D, Plant 3D...) a včetně verze LT, která nově nabízí i AutoLISP a otevírá tak pole nadstavbových funkcí (bude v ní fungovat i většina našich bonus aplikací). Nová je i možnost splátkování 3letých subscription po roce.

Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2518
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2023 v 09:42
Dobrý den
A co formát DWG? Pořád 2018 nebo je nový?
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2518
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2023 v 09:44
Aještě dotaz ...
Zůstávají ještě toolbary nebo se zrušily?
Děkuji

J. Mantlík

Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2024
Stav: Offline
Bodů: 370
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2023 v 11:10
Nejnovější formát ukládání je zatím pořád 2018.
Toolbary zůstávají.
Nevím, jestli byl problém jen u mne, ale při importu nastavení, se nepřeneslo vše. Např. nastavení pracovních prostorů nebo panely nástrojů.
Zpět nahoru
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.dub.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2024 LT
Stav: Offline
Bodů: 384
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sedláček Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2023 v 16:14
Mě se také nepřenesly všechny panely nástrojů.
Bezva je ten LISP v 2024LT - jen nechápu, když už jej uvolnili, proč zakázali LISP z příkazového řádku a z MAKER
Zpět nahoru
Sedláček Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 15.dub.2005
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCad 2024 LT
Stav: Offline
Bodů: 384
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Sedláček Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2023 v 16:23
Omlouvám se, kecám, - ten LISP mi z příkazového řádku skutečně nešel (hlásilo to "Příkaz jazyka LISP není dostupný"). Teď jsem to zkusil znova a funguje to, tak nevím, kde byla chyba
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21382
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 30.bře.2023 v 17:25
LISP je tam prakticky kompletní, chybí jen podpora externích ActiveX objektů (potřebných např. na web komunikaci nebo clipboard) a samozřejmě LISP přístup k 3D DWG objektům.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Firestone Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.úno.2009
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD 2016 LT
Stav: Offline
Bodů: 283
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Firestone Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.dub.2023 v 17:28
Ten LISP pro LT je výbornou zprávou!
Teď přemýšlím, jaké základní LISP rozšíření by se hodilo zkoušet používat napříč obory, resp. používáním ACADu obecně? Nebyly by nějaké tipy? Např. SureSave či Click2XLS/Text2XLS vypadají obecně použitelně. Děkuji moc za případné tipy.

EDITED: Podle všeho to vypadá, že Click2XLS/Text2XLS bude zrovna ten případ, kdy pod LT podporou LISPu nepůjde?
Click2XLS commands loaded. (C)2023, www.arkance-systems.cz
_______ CAD/BIM/GIS custom application development _______ ; chyba: nesprávný typ argumentu: VLA-OBJECT nil

Příkaz: _CLICK2XLS
Export clicked coordinates to an Excel sheet
Connecting to Excel data...
Error: no function definition: XLSP-PUT-VISIBLE


Upravil Firestone - 07.dub.2023 v 17:55
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21382
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.dub.2023 v 18:12
Pokud budu mluvit za naše aplikace, tak v LT nebude fungovat cokoliv pracující s Excelem (vč. Click2XLS), s web službami (např. GeoCode, některé funkce v TRANS), s 3D objekty (např. DTM) a u některých dalších aplikací také mohou být menší problémy. Většina ale bude fungovat na 100 %.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Machacek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
BricsCAD, Cadkon MEP
Stav: Offline
Bodů: 719
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace Machacek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 08.dub.2023 v 09:08
zkuste mrknout sem ... http://www.lee-mac.com/programs.html
Jiří Macháček

BricsCAD, Cadkon MEP
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13870:Jaké verze AutoCADu jsou kompatibilní s Apple macOS Sonoma (v14)?
Tip 13681:Protokolování úprav DWG souboru v AutoCADu 2024 - aktivity.
Tip 13684:AutoCAD zobrazuje dialog "Je vyžadována komponenta Inventor Interoperability 2024"
Tip 13680:Které aplikace Autodesku nativně podporují Apple Silicon (M1,M2)?
Tip 13856:"Konflikt schématu při načítání souboru" u souborů z Revitu 2024.
Tip 13865:AutoCAD mi hlásí MOŽNOSTIDATBLOKŮ jako neznámý příkaz.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,438 sekund.