Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 8580 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

NEKONZISTENTNÍ VZTAH

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
tona.m Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventro2020
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tona.m Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: NEKONZISTENTNÍ VZTAH
    Zasláno: 04.dub.2023 v 14:22
Dobrý den,
mohl by mi prosím někdo vysvětlit co znamená nekonzistentní vztah v inventoru. Mám sestavu se kterou potřebuji hýbat. Skládá se z několika podsestav, které mají také stupně volnosti. Všechno bylo v pořádku, ale poté co jsem se pohnul sestavou v nejvyšší sestavě, hlásí mi podsestava asi 20 nekonzistentních vztahů. 
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 35338/Snímek_obrazovky_2023-04-04_142042.png

tona
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1627
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.dub.2023 v 23:09
Neplatná vazba buď chyby plochy / osy a nebo je nejde zavazbyt už tito stylem
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
tona.m Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventro2020
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tona.m Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2023 v 05:58
Proč tedy byly nejprve všechny vazby v pořádku a pak se tam objevila tato ptákovina. 
tona
Zpět nahoru
maiklss Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel
Avatar

Přihlášen: 08.říj.2008
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
Inventor
Stav: Offline
Bodů: 1627
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace maiklss Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 05.dub.2023 v 10:35
Zmn a pozice dílů editac dílu atd   něco se tmam změnilo
Když můžu pomůžu:)
Zpět nahoru
tona.m Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventro2020
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tona.m Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2023 v 05:53
Musel jsem jen přes ten debilní červený křížek projet všechny vazby, nic jsem nezměnil a dal OK. Fakt super program....
tona
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2023/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 416
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.dub.2023 v 08:06
Dobrý den,

nemáte v té sestavě adaptivní prvky/dílce?
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru
madep Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 01.pro.2006
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Inventor 2022
Stav: Offline
Bodů: 191
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace madep Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 07.dub.2023 v 21:14
Toto je dlouhodobá bolest Inventoru. Ale ve verzi 10, když zavedli rámové konstrukce, tak stačilo do profilu udělat díru a všechny profily se odpojili od řídícího náčrtu. To byla fakt paráda. Ale je pravda, že za těch asi 14 let jsou s tím pořád problémy.
Zpět nahoru
tona.m Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.zář.2011
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Inventro2020
Stav: Offline
Bodů: 31
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace tona.m Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.dub.2023 v 05:55
mám tam flexibilní podsestavy
tona
Zpět nahoru
MILKA Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 09.bře.2005
Lokalita: ČR (HK)
Používám:
AIS 2023/WIN10
Stav: Offline
Bodů: 416
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace MILKA Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 11.dub.2023 v 08:27
mám tam flexibilní podsestavy... 
Obecně: snažte se většinu vazeb provádět na základní roviny komponent.
Někdy také postačí použít fce: přestavět vše (karta správa)
Milan Schwarz

TMW, a.s.

Dvůr Králové n/L
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,145 sekund.