Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 2753 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Fusion 360 a Mac s chipem M2

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
JanLichy Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 29.lis.2020
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
AutoCAD Mechanical
Stav: Offline
Bodů: 10
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace JanLichy Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Fusion 360 a Mac s chipem M2
    Zasláno: 06.kvě.2023 v 18:08
Uvažuju o pořízení Maca a Fusionu. Je už Fusion 360 kompatibilní s non-Intel (Apple) čipy v Macu, M1 nebo M2? Četl jsem že jsou nějaké problémy v modulu simulací.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21382
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 06.kvě.2023 v 18:18
Fusion 360 můžete provozovat na Macu s chipsetem M1 a M2 bez problémů, už více než 2 roky. Jen je  třeba počítat s tím, že zatím běží na emulaci Rosetta 2 (takže zhruba stejně rychle jako na Intelu). Kdysi byly při této emulaci problémy s některými funkcemi a pluginy Fusionu, ale to už je dávno vyřešeno.

Autodesk plánuje uvedení i nativní verze Fusionu pro ARM procesory, ale tenhle vývoj je docela na dlouho, protože ve Fusionu je použito více než 100 komponent třetích stran a je třeba vyřešit portaci všech těchto komponent. Cíl se už ale blíží, takže "Apple-silicon" verze Fusionu by měla být k dispozici už během léta. To by se mělo pozitivně projevit na rychlosti.

Windows a Mac verze Fusionu jsou stejné. Co nemusí být stejné, je nabídka nadstavbových aplikací třetích stran.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
BorisHorvat Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.zář.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Draftsight
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace BorisHorvat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.srp.2023 v 10:03
Aktuálně se zdá že čeština není zkompilovaná pro Apple Silicon. Arm64


Running Add-In Name:CZLanguage Path:/Users/USER/Library/Application Support/Autodesk/Autodesk Fusion 360/API/AddIns/CZLanguage/CZLanguage.dylib Internal:0

Error while loading /Users/USER/Library/Application Support/Autodesk/Autodesk Fusion 360/API/AddIns/CZLanguage/CZLanguage.dylib: dlopen(/Users/USER/Library/Application Support/Autodesk/Autodesk Fusion 360/API/AddIns/CZLanguage/CZLanguage.dylib, 0x0001):
tried: '/Users/USER/Library/Application Support/Autodesk/Autodesk Fusion 360/API/AddIns/CZLanguage/CZLanguage.dylib' (mach-o file, but is an incompatible architecture (have 'x86_64', need 'arm64')),
'/System/Volumes/Preboot/Cryptexes/OS/Users/USER/Library/Application Support/Autodesk/Autodesk Fusion 360/API/AddIns/CZLanguage/CZLanguage.dylib' (no such file),
'/Users/USER/Library/Application Support/Autodesk/Autodesk Fusion 360/API/AddIns/CZLanguage/CZLanguage.dylib' (mach-o file, but is an incompatible architecture (have 'x86_64', need 'arm64'))
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21382
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 29.srp.2023 v 15:59
Ano, víme o tom a řešíme. Je to trochu komplikovanější než jen volba kompilace.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
bartezzzz Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 08.čvc.2014
Lokalita: Czech Republic
Používám:
AutoCAD 2013, Inventor 2013
Stav: Offline
Bodů: 1
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace bartezzzz Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2023 v 16:43
Zdravim, staci na Fusion 360 mac air M2  s 8GB RAM nebo je treba 16?

Diky
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21382
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.zář.2023 v 22:30
S 8GB bude Fusion 360 fungovat na menších i středních modelech, pro větší 3D modely by bylo lepší 16GB.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
BorisHorvat Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.zář.2018
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Draftsight
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace BorisHorvat Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2023 v 09:39
Původně odeslal(a) Vladimír Michl Vladimír Michl napsal(a):

Ano, víme o tom a řešíme. Je to trochu komplikovanější než jen volba kompilace.
Nějaké nové informace? Stále čeština nebyla / není funkční za mě.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21382
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 24.říj.2023 v 10:19
Bohužel, zatím nic nového.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13680:Které aplikace Autodesku nativně podporují Apple Silicon (M1,M2)?
Tip 11184:Mohu používat Fusion 360 na 32bitové verzi Windows?
Tip 13575:Rychlé lokální otevření F3D souboru ve Fusion 360.
Tip 12381:Jak (re)aktivovat české prostředí ve Fusion 360?
Tip 13276:Servisní pomůcka Fusion 360 - jak ji spustit?
Tip 13632:Jak provozovat Revit, Inventor nebo Windows verzi AutoCADu na MacOS?


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,938 sekund.