Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5072 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Civil 2023 - jak spustím dočasně bez aktivace?

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2527
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Civil 2023 - jak spustím dočasně bez aktivace?
    Zasláno: 16.kvě.2023 v 16:48
Zdravím
Na nový počítač jsem si nainstaloval Civil 2023.
Ale protože si ho mohu přizpůsobovat po chvilkách a přitom musím pracovat na původním PS, chtěl jsem - podobně jako u všech předchozích verzí, využít pro tento proces "zkušební" dobu (což bývalo 30 dní), tj. bez aktivace a pak se (po předchozím odhlášení na původním PC) přihlásit svým ID nastálo.
Ale Civil mi spuštění bez aktivace neumožní !! Je to novinka, nebo někde něco přehlížím jak vrata od stodoly ???
Díky za odpověď
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 16.kvě.2023 v 17:41
Trial verze je pořád platná na 30 dní. Co vám to napíše?

Trial období nelze opakovat, takže pokud už tam Civil (možná i jen AutoCAD) 2023 už jednou byl, nelze trial období restartovat. A někdy se hlídací mechanismus kousne při změně systémového času, třeba i nevinné. Může pomoci reset licenčního mechanismu.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2527
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2023 v 10:46
Dobrý den, děkuji za odpověď.
PC byl koupen kolegou již použitý, ale na 90% si myslím, že tam žádný autocad (civil) 2023 nebyl (u nás tedy rozhodně ne).  Ale to se budu muset pokusit zjistit.
Dá se to nějak ověřit (třeba i po odinstalování nového civilu 2023) třeba v registrech ?

Jinak po spuštění mi to nabídne 3 možnosti - přihlásit se přes ID - zadat sériové číslo a síťová licence
- přes ID nastartuje přihlašování (ale to zatím nechci)
- přes sériové číslo - tak tam je tlačítko SPUSTIT šedivé a je možno jen AKTIVOVAT - PS je tam též "stav licence 1.1.0"

Každé zrušení čehokoliv vyvolá hlášku
"Správce licence nefunguje nebo není správně nainstalován
ADLSDK_STATUS_AUTH_PENDING
a číslo chyby, podle toho, kde jsem to zrušil"

Pomůže instace poslední verze licenčního manažeru (AdskLicensing-installer.exe) ? Zatím se mi do toho nechce sahat...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2023 v 11:03
Aha, to je nějak narušená celá licenční služba, to je třeba řešit. Doporučuji reinstalovat komponentu AdSSO (viz Download) a pokud nepomůže, tak i tu licenční službu.
Průběžně jsou tyto aktualizace zveřejňovány v Autodesk Desktop App, nyní "Autodesk Access".
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2527
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2023 v 11:39
Děkuji za radu, ale bohužel obě možnosti nepomohly

J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2023 v 12:54
To bude asi třeba nějaký hlubší (a opatrnější) postup - spíš vás nasměruji na kolegy na našem Helpdesku.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2527
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2023 v 17:15
Díky, počkám (nebo se mám přímo obrátit na helpdesk?)

Nebo pomůže civil včetně aktualizací kompletně odinstalovat a zase nainstalovat?
Koneckonců, pokud to nezabere, budu si to muset nastavovat a upravovat už s aktivací na ID ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21462
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.kvě.2023 v 19:21
Napište tam prosím rovnou, protože asi budou potřeba bližší detaily. Reinstalaci zkuste, ale moc nevěřím úspěchu tohoto kroku.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 13304:Kde najdu ikonku Spustit Civil 3D 2023 jako AutoCAD?
Tip 6465:Problém aktivace AutoCADu - vypisuje: chyba 312
Tip 10159:VIPPřímý kontakt na živého operátora Autodesku při aktivaci licence.
Tip 9964:VIPHavárie při aktivaci CAD aplikace - ad32lw.exe
Tip 12244:VIPLicenční chyba 0010.15, 0015.301 nebo 0015.111 - jak ji opravit?
Tip 10843:HidePStyle - zcela vypněte tisk zadaného stylu vykreslování.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,856 sekund.