Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.500 registrovaných u nás, celkem 1.082.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.500 registrovaných u nás, celkem 1.082.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Uživatelské rozměry papíru - systémová tiksárna |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
skypeja
Diskutér Přihlášen: 27.úno.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2024 Stav: Offline Bodů: 28 |
Téma: Uživatelské rozměry papíru - systémová tiksárna Zasláno: 23.kvě.2023 v 07:12 |
Dobrý den,
již delší dobu se potýkám s problémem, který se mi nedaří vyřešit a má frustrace už dosahuje krajních mezí, tak se zkusím zeptat tady. Pokoušel jsem se hledat všude možně, ale neúspěšně, tak mě případně nekamenujte, pokud se to tu už řešilo, asi blbě hledám. Pro tisk výkresů do PDF využívám systémovou tiskárnu DWG to PDF, kde mám definované uživatelské rozměry papíru. Relativně často přesedám mezi dvěma počítači a tak se stává, že v jednom nebo druhém nějaký ten formát chybí. Existuje nějaká možnost, jak si tyto uživatelsky definované rozměry papírů rozumně přenést mezi PC? Zkoušel jsem i kopírovat pc3 soubor, ale nějak mi to nefungovalo. A druhý dotaz bych měl, jestli se dá nějak upravit pořadí seznamu uživatelských formátů, aby byly za sebou chronologicky podle šířek (nebo jak si zvolím) a ne v pořadí, jak jsem je postupně přidával. Předem děkuji Petr Janeček
|
|
Petr75
TOP uživatel Přihlášen: 16.úno.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD LT 2025 Stav: Offline Bodů: 410 |
Zasláno: 23.kvě.2023 v 08:18 |
Dobrý den, musíte také kopírovat PMP soubor příslušné tiskárny, ten je v adresáři "...Plotters/PMP Files".
Protože uživatelské papíry jsou v souboru PMP, tak by se pořadí mohlo dát změnit jeho editací.
|
|
zdrk
TOP uživatel Přihlášen: 03.kvě.2007 Lokalita: ČR (KV) Používám: Začínám bojovat s AutoCad 2015 respektive BDS 2015 Stav: Offline Bodů: 1796 |
Zasláno: 23.kvě.2023 v 08:39 |
S tím řazení je trochu problém, někdy se mu chce a někdy nechce.
Řešil jsem to novým souborem a tam to ředil jak bylo třeba. Nakonec vyřešeno tak, že tisknu na A0 a následně přes aplikaci cropped oříznu dle čar. Ztratím hladiny, vše je v jedné, ale to mi nevadí. |
|
skypeja
Diskutér Přihlášen: 27.úno.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD2024 Stav: Offline Bodů: 28 |
Zasláno: 23.kvě.2023 v 12:54 |
Děkuji, mám za to, že jsem kopíroval i ten PMP a nechytalo se to, ale vyzkouším to ještě jednou.
Neměli byste ještě nějaký tip. jak případně editovat ten PMP soubor? Nic jsem nenašel, tak než se pustím do výroby nového správně seřazeného...
|
|
Petr75
TOP uživatel Přihlášen: 16.úno.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD LT 2025 Stav: Offline Bodů: 410 |
Zasláno: 23.kvě.2023 v 13:41 |
PMP soubor lze editovat např. poznámkovým blokem, ale lepší je Notepad++ a zvolit syntaxi např. JSON.
Koukám teď na mé formáty tiskárny a já to mám seřazené podle abecedy a čísel a nerespektuje to pořadí v PMP souboru.
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21796 |
Zasláno: 23.kvě.2023 v 14:35 |
Když máte uložený .PC3 soubor odkazující daný .PMP soubor (třeba i někde sdílený na síti), budou změny rozměrů papíru reflektovány vždy při použití daného .PC3 souboru jako "tiskárny". Pro řazení je dobré zvolit nějaké vhodné schéma pojmenovávání.
Ještě pro doplnění, "DWG To PDF" není "systémová tiskárna", ale tiskárna, resp. driver, Autodesku přímo v AutoCADu (ne ve Windows - to je důležité, protože s rozměry papíru u systémových tiskáren se pracuje jinak). A je to starší verze driveru, která se už řadu verzí nepoužívá, protože byla nahrazena novějším driverem "AutoCAD PDF". Upravil Vladimír Michl - 23.kvě.2023 v 14:50 |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,967 sekund.