Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7372 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

rozvin

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
mariancl Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 17.říj.2009
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
inventor 10
Stav: Offline
Bodů: 2
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace mariancl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: rozvin
    Zasláno: 28.čvc.2023 v 20:38

Připojené souborydwfuploads/19550/oblouk1.dwf

Zdravím, mohl by někdo poradit postup jak vytvořit takový oblouk, aby fungoval rozvin?
Děkuji.
Zpět nahoru
Cheff Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 19.led.2006
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inv 2013 Pro (SP2 Upd6), AutoCAD 2013 (SP2)
Stav: Offline
Bodů: 970
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Cheff Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.srp.2023 v 15:37
Nechci malovat čerta na zeď, ale řekl bych, že toto Invetor neumí (tedy úplně neznám možnosti nových verzí).
Každopádně, tak jak je to namalované to není jen "ohýbané" ale "tvářené". - Ten lem oblouku prostě rozvinout nelze. (Ano v reálu částečně ano, ale furt půjde o tváření a ne prostý ohyb - to by lem musel být přímkový). Tedy celý díl by nebyl kulatý ale "N" úhelník.

Třeba možná novější verze už umí "drobné tváření", ale moc bych na to nesázel
Zpět nahoru
horalek Zobrazit panel
Arkance Systems support
Arkance Systems support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 03.zář.2004
Lokalita: Czech Republic
Používám:
Inventor, Vault Pro, AutoCAD M, PLM, Fusion
Stav: Offline
Bodů: 379
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (2) Poděkování2   Citace horalek Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.srp.2023 v 08:24
Pokud to chcete takto přesně, jedná se o tváření. V Inventoru je na to příkaz "Narovnat" - viz obrázek
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 6/narovnat.jpg



nebo díl namodelujete tak aby šel rozvinout klasickým ohýbáním.
například takto - viz obrázek, (způsobů je více) použil jsem jeden z jednodušších způsobů -
pomocí obruby  
Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 6/cadforum_plech_01.jpg



Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 6/rozvin.jpg



Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,542 sekund.