Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 5744 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Modelování v měřítku

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Miran53 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.dub.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Fusion360
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Miran53 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Modelování v měřítku
    Zasláno: 20.srp.2023 v 17:20
Má F360 možnost modelů v měřítku? Jde o toto: Vytvářím model zařízení v nějakém měřítku, např 1:32. Jde mi o to že podkladový výkres mám s kótami ve skutečné velikosti a chci zadat skutečnou kótu ale aby se v F360 vytvořil rozměr přepočítaný v daném měřítku. Vím že třeba v 3dMaxku zadám v nastavení jednotek že 1 mm je ve skutečnosti 32 mm a v tomto měřítku se model vytváří a při exportu dílů je mám v modelovém měřítku, přestože jsem při vytváření dílu použil a zadal skutečné rozměry. Je mi jasné že mohu tento poměr vložit do parametrické tabulky a při definici rozměru dílů skutečné kóty tímto poměrem přepočítávat, ale rád bych tuto možnost měl automatizovanou abych na toto nemusel myslet. Má F360 takovouto možnost?
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2023 v 17:28
Ve Fusion 360 můžete nastavit jednotky, ale ne nějaký jejich koeficient - předpokládá se, že to co modelujete, chcete i vyrobit. Na druhou stranu, výsledný 3D model můžete velmi snadno upravit funkcí Měřítko nebo - pokud je plně parametrický - změnit hodnotu řídicích kót. Ve výkresech můžete měřítko měnit libovolně.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
Miran53 Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér

Přihlášen: 01.dub.2020
Lokalita: ČR (LB)
Používám:
Fusion360
Stav: Offline
Bodů: 15
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Miran53 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2023 v 17:59
Dobrý den, díky za odpověď. Jestli tomu dobře rozumím, je nejlépe celý modelovaný stroj vytvořit ve skutečných rozměrech a poté do funkce Měřítko vybrat všechny díly a tam nastavit požadované zmenšení. Je to tak správné? 
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21571
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.srp.2023 v 22:36
ano, to je nejlogičtější postup
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10559:Jak přepnout Fusion 360 mezi modelováním přímým a s historií?
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,762 sekund.