Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 7881 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Vypnutí spádu lože obrubníků v řezech

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2543
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Vypnutí spádu lože obrubníků v řezech
    Zasláno: 28.srp.2023 v 13:10
Zdravím
Mám ještě jeden problém se řezy, a to potřeboval bych vypnout zobrazování sklonu pláně pod betonovým ložem obrubníku.  (primárně podsestava "Chodník s obrubníkem") Hledal jsem to v kódech, ale nic jsem nenašel.
Obdobně se zobrazuje "zbytečný" spád pláně nad trativodem. Jde s tím také něco udělat?
Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru
kuba.92 Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 04.kvě.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD,Civil3D
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kuba.92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 10:35
Dobrý den,
pokud máte na mysli červenou čáru pláně pod obrubou viz obrázek

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 41691/2023-09-25_10_33_55-CS_ChodniksObrubnikem.png



Tak tato spojnice má přidělené kódy RefPovrch a Plan.
Zkontrolujte nastavení ve Vašem výkresu pro tyto kódy v Sadě kódů, kterou na příčné řezy aplikujete.

Děkuji
S pozdravem
Jakub Líbal
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2543
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 11:23
Dobrý den
Takže. Ještě jednou  jsem to zkontroloval, a:
RefPovrch je bez popisku
ChodnikPlan je s popiskem (ale to mi nevadí, pokud ano, tak si to vypnu)
Plan - v tom bude ten problém, protože kod Plan se používá i pro sklon pláně vozovky, a tam to je potřeba ...

Nešlo by, prosím, ten kód "Plan" pod ložem v podsestavě změnit třeba na "PlanLoze" ?


PS. A ten spád pláně vozovky NAD trativodem ?
J. Mantlík

Zpět nahoru
kuba.92 Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 04.kvě.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD,Civil3D
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace kuba.92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 15:41
Dobrý den,
v našich podsestavách popisek sklonu pláně řídí kód Plan1. Takže si v sadě nastavte popisek sklonu jen k tomuto kódu a pláň vozovky se vám popiskem opatří a v místě trativodu nebo pod ložem obruby nic nebude.

Děkuji
S pozdravem
Jakub Líbal
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2543
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 15:58

Připojené náhledyPřihlaste se pro zobrazení plné verze - 33/Screenshot_1.png

Dobrý den
No jo,ale v podsestavě CS_JPruhNastavPlan2_2018_2_0_1.pkt (v paletě se mi nazývá JPruhNastavPlan2_2018_2_0_1.pkt) se v nápovědě píše kód Plan, nikoliv Plan1 !
Takže je to špatně v nápovědě nebo v podsestavě?
Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2543
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 25.zář.2023 v 16:59
Dobrý den
Tak už vidím, kde jste našel kód Plan1
Je to v podsestavě JPruhNastavPlanVnitrni1_20158_v3.pkt, kterou jsem zatím nepoužíval . Budu tedy muset na ni přejít ...
J. Mantlík

Zpět nahoru
kuba.92 Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 04.kvě.2012
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
AutoCAD,Civil3D
Stav: Offline
Bodů: 38
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (1) Poděkování1   Citace kuba.92 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.zář.2023 v 21:41
Dobrý den,
chyba je v nápovědě. Ve Vámi zaslaném souboru používáte CS_JPruhNastavPlan2_2018_2_0_1.pkt a při využití kódu Plan1 se popisy zobrazují "správně"

Děkuji
S pozdravem
Jakub Líbal
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2543
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2023 v 09:27
Dobrý den
Děkuji Vám za Váš čas.
Hned si to přenastavím,  ušetří nám to práci při čištění řezů
J. Mantlík

Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2543
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Mantlík Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 27.zář.2023 v 09:42
Tak teď už to vypadá, jak bych chtěl. Děkuji
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 8992:Jak vynechat mínus u sklonů vozovky v kótách příčných řezů?
Tip 6502:Snížený obrubník silnice pro vjezd nebo přechod pro chodce.
Tip 4868:VIPZměna textury řezu v pohledu Inventoru.
Tip 7275:VIPSpádová vrstva polystyren betonu ve skladbě ploché střechy Revitu.
Tip 1375:Zrychlení Inventoru vypnutím textur v řezu.
Tip 12148:Spád menší než 1° není znázorněn na izometrii.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 0,807 sekund.