Diskuzní fórum a databáze tipů a utilit pro AutoCAD, Inventor, Revit a další produkty Autodesk - od firmy Arkance Systems [www.cadforum.cz]
CZ | SK | EN | DE
Přihlášení
či registrace
   právě nás čte: 6875 
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

 

NápovědaCAD diskuze, rady, výměna zkušeností

 
CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion 360, 3ds Max a s dalšími CAD aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy Arkance Systems (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.cadstudio.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Typy čiar - nesprávne zobrazenie

 Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
RomanS Zobrazit panel
Diskutér
Diskutér
Avatar

Přihlášen: 17.říj.2008
Lokalita: Slovensko
Používám:
AutoCAD R14>>>>2024
Stav: Offline
Bodů: 56
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace RomanS Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Typy čiar - nesprávne zobrazenie
    Zasláno: 26.říj.2023 v 08:32
Už dlhší čas mám problém so zobrazovaním typov čiar. Stáva sa to dosť pravidelne počas dňa. Ráno spustím AutoCAD2023 (robilo to aj na starších verziách) a normálka pracujem. Zrazu z ničoho nič mi niektoré čiary (najčastejšie si to všimnem na CIK-CAK, HRANICE) mi nezobrazuje správne. Ak vyvolám správcu typov čiar vybehne hláška "Chybná definice TYP CIARY na riadku XYZ souboru C:/a odkaz na acadiso.lin". Je to original *.lin súbor AutoCADu.
Pomôže jedine zavrieť AutoCAD a potom znovu spustiť. Po nejakom čase to trebárs urobí znovu. Je to otravné počas dňa niekedy 2÷3x reštartovať CAD.

Na túto tému je link "https://www.cadforum.cz/cz/qaID.asp?tip=5872" avšak neviem ho otvoriť "Tento tip není "VIP", ale váš přístup do zákaznické sekce Tipy a triky je omezen z důvodu překročení aktuálních oprávněn"


Upravil RomanS - 26.říj.2023 v 08:42
AutoCAD R14>>>>2022cze
Zpět nahoru
Petr75 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 16.úno.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
AutoCAD LT 2025
Stav: Offline
Bodů: 401
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Petr75 Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2023 v 09:56
Toto se stává, když otevřete nějaký výkres, kde je textový styl, který např. používá písmo cadkon.shx. Protože takový soubor s písmem nemáte, tak jej nahradí jiným a to bohužel u všech výkresů, které později otevřete ve stejné relaci AutoCADu. Ale cadkon.shx je hojně používá pro značky na čárách, a to pak dělá problém. Aby jste příště neměl tento problém, tak musíte najít výkres s uvedeným fontem a nahradit jej v textovém stylu na jiný a pak restartovat AutoCAD.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 26.říj.2023 v 10:39
Případně ještě může nastat při záměně SHX souboru tvarů za SHX soubor písma (stejného jména).

Přístup do sekce tipů se řídí pravidly:

Pokud se něco chová jinak než by mělo, ozvěte se prosím do soukromé zprávy nebo na webmaster@cadforum.cz
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
martinbosak Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.dub.2008
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad 2007
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinbosak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 19.lis.2023 v 17:29
Dobrý den, dva dny řeším stejný problém. Od určitého okamžiku  nelze např. fenceline, protože má údajně špatnou definici. Bohužel nerozumím Vašemu doporučení: "najít výkres s uvedeným fontem a nahradit jej v textovém stylu na jiný a pak restartovat AutoCADEtransmit, u kterého mám podezření, že problém způsobil, bohužel u sebe žádný shx ani lin soubor neměl. Zároveň nemohu ani najít tzv. acadiso soubor v žádné= systémové složce autocadu. Děkuji za případnou radu.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2023 v 17:36
Pokud je problém v typu čáry, s největší pravděpodobností nejde o font, ale o značky v SHX souboru. Ty vám musí předat autor onoho DWG výkresu, právě tím eTransmit. Chybějící SHX soubor si pak nakopírujte do některé support složky vašeho AutoCADu - viz Možnosti, Složky pro podpůrné soubory.
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
martinbosak Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.dub.2008
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad 2007
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinbosak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2023 v 18:15
Soubory mám, rozkopírované do všech možných složek i k samotným xrefům a problém stále přetrvává. Bohužel to takto asi nevyřešíme. Děkuji i tak za Vaši odpověď.
Zpět nahoru
martinbosak Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.dub.2008
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad 2007
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinbosak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2023 v 18:16
Je alespoň nějaký způsob, jak opravit původní tovární soubor, aby nehlásil chyby v jejich definici? Děkuji
Zpět nahoru
martinbosak Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.dub.2008
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad 2007
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinbosak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2023 v 18:29
Zde je printscreen problému, kdy i v nově otevřeném prázdném souboru nelze cca 5 vybraných základních typů čar načíst a hlasí to bad definition. Patrně budu muset autocad přeinstalovat.
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
Avatar
Arkance Systems

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Dodáváme produkty Autodesk
Stav: Offline
Bodů: 21573
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace Vladimír Michl Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 20.lis.2023 v 18:46
Nejspíš jste mu změnil právě onu cestu k podpůrným souborům a on teď nemůže najít "tovární" SHX soubory. Nebo jej spouštíte v nestandardní složce (např. poklepáním na DWG).
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - www.arkance-systems.cz
(podpora viz hd.cads.cz)
Zpět nahoru
martinbosak Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 10.dub.2008
Lokalita: ČR (SČ)
Používám:
Autocad 2007
Stav: Offline
Bodů: 5
Možnosti příspěvku Možnosti příspěvku   Poděkování (0) Poděkování0   Citace martinbosak Citace  OdpovědětOdpověď Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 21.lis.2023 v 00:28
Bezvadné, moc děkuji. Pokud spouštím program ne přes soubor dwg, tak vše v pořádku.
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 5329:VIPJak rozložit přerušované a komplexní typy čar na segmenty?
Tip 1819:VIPJak vytvořit vícebarevný typ čáry v AutoCADu?
Tip 450:VIPProč má výkres tištěný na HP DesignJet 1050 z Novellu nesprávnou paletu?
Tip 3244:Příkazy Express Tools nejsou dostupné.
Tip 2062:Prezentace vytištěná na HP DesignJet 750C má nesprávnou barvu pozadí.
Tip 12780:Nesprávná výška textu v komplexních typech čar.


 Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel



Stránka byla vygenerována za 1,672 sekund.