Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.000 registrovaných u nás, celkem 1.080.000 registrovaných (CZ+EN), přes 51.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.000 registrovaných u nás, celkem 1.080.000 registrovaných (CZ+EN), přes 51.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Zmizely mi čísla parcel |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
vladihi
Diskutér Přihlášen: 21.zář.2011 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD LT 2011 Stav: Offline Bodů: 18 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Zasláno: 25.led.2024 v 14:08 |
Dobrý den, mám problém s čísly parcel, které se mi přestaly objevovat ve všech výkresech. I když jsem otevřel výkres, který jsem měl naposled otevřený před 5 lety, čísla parcel tam nejsou. Zkoušel jsem stáhnout novou katastrální mapu z services.cuzk.cz a po otevření se mi čísla také neobjevily. Občas mi chybí v některých výkresech všechny texty. Dělat mi to začalo v pondělí. Nejsem si vědom, že bych někde něco přenastavil, zaškrtnul, odškrtnul, apod. Můžete mi prosím poradit, kde to můžu vrátit? Mám Autocad LT 2016. Děkuji všem za podnětné rady.
|
|
Vlaďa
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21738 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Není to jen nějaký triviální problém typu vypnuté hladiny pro texty? Nehlásí ten DWG výkres při otevření nějaké chyby (neoriginální formát DWG, chybějící SHX font, apod.)?
|
|
Vladimír Michl (moderátor)
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
vladihi
Diskutér Přihlášen: 21.zář.2011 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD LT 2011 Stav: Offline Bodů: 18 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Uzamčení hladin, vypnutí, zmrazení jsem vše kontroloval hned jako první věc. Navíc čísla a obrysy objektů mám v jedné hladině a ty obrysy tam normálně mám. Otevírání souboru probíhá standardně, žádné chyby to nehlásí.
|
|
Vlaďa
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Dodáváme produkty Autodesk Stav: Offline Bodů: 21738 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Texty určitě samy nezmizely. Buď jsou z nějakého důvodu malinké (měřítka anotací), nebo nějakým náhradním fontem (hlásilo by), nebo byly dříve načítány z xrefu (který teď chybí), nebo je to nějaký problém grafiky (třeba nekompatibilní OS; pak by je ale našel třeba _FIND).
|
|
Arkance Systems s.r.o. - arkance.world (podpora viz helpdesk.arkance-systems.cz) |
|
vladihi
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Texty malinké nejsou - když si označím čáry a texty, tak u toho jsou ty oranžové čtverečky. Žádný čtvereček navíc, který by byl u čísla tu není. V pátek mi to fungovalo v pohodě a v pondělí bez čísel. Napadá vás něco konkrétního, co kde zkusit nastavit, upravit? Já jsem celkem bezradnej. Ještě můžu zkusit LT přeinstalovat...
|
|
Vlaďa
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Pošlete vaše DWG, buď na náš Helpdesk, nebo v soukromé zprávě. Taky by mne zajímaly případné další možné příčiny.
|
|
|
vladihi
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
OK, pošlu. Ale protože to zmizelo ve všech souborech, tak si myslím, že bude problém spíš v mém cadu či nějakém nastavení než v souboru.
|
|
Vlaďa
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
I tak by šlo problém lépe identifikovat. Nicméně takhle to vypadá, že máte poškozený font, kterým je psaný ten text. Když vytvoříte nějaký nový, objeví se? A jiným fontem?
|
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Vyzkoušel jsem načtení daného výkresu a už jeho otevření hlásí řadu chyb:
Nahrazuji [simplex.shx] za [dgn023.shx]. Nahrazuji [simplex.shx] za [dgn001.shx]. Nahrazuji [simplex.shx] za [dgn000.shx]. Regeneruji model. Nástroje nabídek aplikace AutoCAD načten. Výkres jiné aplikace než Autodesk. Tento soubor výkresu byl uložen v aplikaci, kterou nevyvinula ani nelicencovala společnost Autodesk. Společnost Autodesk nezaručuje kompatibilitu aplikace ani integritu tohoto souboru. Především to tedy není soubor ve formátu DWG, ale jen s příponou .DWG, pocházející z nějaké napodobeniny AutoCADu. Takovéto výkresy jsou známé různým podivným chováním. Požádejte autora raději o zaslání DXF souboru, jeho načtení bývá spolehlivější. Texty čísel parcel jsou kresleny fontem DGN023.shx - ten já nemám, nicméně se použil náhradní font - u vás možná jiný nebo žádný nebo je tento SHX soubor poškozen. Další možná příčina (méně pravděpodobná) může být pokud používáte LT 2016 v nekompatibilním operačním systému, tedy např. Win10 (2016 bez SP1), novější verze Win10 (s .NET Framework 4.7 a vyššími) nebo dokonce Win11.
|
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 1,350 sekund.