Spuštěn nový vzhled portálu CADfórum.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.500 registrovaných u nás, celkem 1.082.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Již 10.000+ CAD tipů. Přes 116.500 registrovaných u nás, celkem 1.082.000 registrovaných (CZ+EN), přes 52.000 CAD/BIM bloků. Vylepšený Převodník jednotek.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
nesprávne zobrazenie vzorku šrafy |
Odpovědět | archiv |
Autor | |
MarosF
Nováček Přihlášen: 14.led.2020 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD Map 2022 Stav: Offline Bodů: 6 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Zasláno: 08.úno.2024 v 15:07 |
Ahojte,
dostal som dwg výkres z externého prostredia, sú v ňom zobrazené šrafy. Keď však rovnaký vzor šrafy chcem vykresliť, s rovnakou mierkou aj uhlom natočenia tak sa mi niekoľkokrát stalo, že vzor je ako keby "rozbitý". Napr. šrafa so vzorom HEX sa mi nezobrazí ako pravidelný 6uholník ale je zobrazená približne ako čiarky prekrížené cez seba. Pomohlo mi iba vytvoriť si nový výkres, v ňom vytvoriť daný vzor šrafy podľa odkopírovaných hraníc šrafy z pôvodného výkresu a túto šrafu skopírovať (zvyčajne cez súradnice) do toho pôvodného výkresu. a už s ňou nemanipulovať lebo akákoľvek zmena šrafy (napr. mierka) ju opäť "rozhádže"... je to nepraktické. Neviete poradiť v čom je problém? Používam AutoCAD Map 3D 2018 aj AutoCAD 2022. ďakujem. PS: externý výkres je tiež z aplikácie Autodesku. Marian
|
|
M.
|
|
Vladimír Michl
Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Moderátor Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21805 |
Možnosti příspěvku
Poděkování1
|
Buď je šrafovaný objekt daleko od počátku - viz:
https://www.cadforum.cz/cz/usecky-s-jedinym-uzlem-nepresne-uchopeni-pruseciky-rovnobezky-tip12765 nebo máte nastaven limit linií šraf: nebo je to jen problém grafiky (akcelerace).
|
|
Mantlík
TOP uživatel Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2561 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
Vzhledem k tomu, že situace kreslíme zásadně v JTSK (v metrech), tak s problémem "šrafovaného objektu daleko od počátku" jsem se dosud nesetkal... Spíš jsem občas míval problém s měřítkem šraf mezi britskými a metrickými jednotkami. Tedy pokud byl výkres z venku šrafován pomocí acad.pat (measurement = 0) a já to chtěl šrafovat vzorem z acadISO.pat. (vzhledem k tomu, že si jednotky velmi pečlivě hlídáme - často přicházejí výkresy ve stopách, ač to číselně vypadá na metry nebo milimetry - tak už se to zpravidla nestává. PS. A co vám brání si šrafu přímo ve výkresu zkopírovat a pomocí uzlů nebo odříznutí ji upravit do potřebného tvaru
|
|
J. Mantlík
|
|
MarosF
Nováček Přihlášen: 14.led.2020 Lokalita: Slovensko Používám: AutoCAD Map 2022 Stav: Offline Bodů: 6 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
|
ďakujem za odpoveď, áno tiež sa v mojom prípade jedná o tvorbu šraf v situáciách, tiež pracujem v JTSK súradniciach. Nastavenie jednotiek som skontroloval ako prvé v oboch výkresoch, sú rovnaké. S tým skopírovaním šrafy a jej orezaním, to je dobrá rada, ďakujem, vyskúšam, aj keď nie v každom prípade ju môžem aplikovať.
|
|
M.
|
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět | |
Přejít na fórum | Oprávnění fóra Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,748 sekund.