Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Josef Frýza ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 02.zář.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD, Inventor Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() Zasláno: 11.říj.2008 v 11:24 |
Dobrý den, mám problém s kótováním v Inventoru 2008, protože mi kótu klidně překrývají hrany, osy, šrafy, apod. Jenže podle ISO by kóta měla přerušit veškeré tyto "objekty".
Prosím o radu, kde se dá tato vlastnost kót nastavit nebo jak tento problém odstranit, hledal sem to snad všude, ale nenašel ![]() Předem děkuji za odpověď. |
|
![]() |
|
ssmiga ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (MS) Používám: AIP2010, Mechanical 2010, Vault 2010, Vista 64bit Stav: Offline Bodů: 178 |
![]() |
Obávám se, že zatím to ani nikde nalézt nejde. Taky mi to hodně vadí.
|
|
![]() |
|
Charlee ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.dub.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021 Stav: Offline Bodů: 279 |
![]() |
Šrafy jdou asi jako jediné oříznout v Nastavení dokumentu / Výkres / Oříznutí šrafování. Ale ořežou se jen kolem textu, už ne kolem šipek a čar.
|
|
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
|
|
![]() |
|
Josef Frýza ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 02.zář.2008 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD, Inventor Stav: Offline Bodů: 9 |
![]() |
no šrafy byli to jediné co sem našel.
Jak to řešíte aby to bylo "ořezané" kolem? Já když to pošlu do AutoCADu, tak mi zase zmiznou všechny nastavené normy a hodnoty jak sem je měl a vrátí se to na původní ![]() |
|
![]() |
|
Charlee ![]() TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 11.dub.2006 Lokalita: ČR (ZL) Používám: Inventor, Vault, Mechanical a další ver.2021 Stav: Offline Bodů: 279 |
![]() |
Osobně to neřeším. Kóty vynáším ven aby, nebyli protínány. Použiju větší formát, aby se vše snadno vešlo. A když už není vyhnutí zavřu oči a nedívam se na to. Je to k pláči.
|
|
Včera jsem byl chytrý, proto jsem chtěl změnit svět. Dnes jsem moudrý, proto měním sám sebe.
|
|
![]() |
|
![]() |
já ych rád zavřel oči, ale potřebuju to do školy, kde hledí na každou maličkost a hlavně dělám certifikaci, kde musí být všechno tip-top
|
|
![]() |
|
![]() |
V takovém případě to vydím tak:
zneviditelnit vše co kótu kříží, vyrvořit náčrt, v něm dokreslit vše co bylo znevyditelněno, v náčrtu už lze snadno ořezat čáry co kótu kříží. Náročné, zdlouhavé a náchylné na změny v modelu. |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
mno zní to lákavě :-) ... v případě výkresu do školy bych to překousl, ale pokud máte 400 na sebe vázaných výkresů, tak myslím, že tato možnost padá.
Navíc: nevím proč, ale když dám náčrt tak ho nemůžu přichytit k podkladu (navázat čáru na hranu součásti) ![]() Upravil Josef Frýza - 15.říj.2008 v 12:59 |
|
![]() |
|
![]() |
Vazbyt čáry náčrtu k čarám pohledu lze až po tom co se čáry z pohledu promítnou do náčrtu. Aby šly promítat hrany z pohledu do náčrtu, musí se označit pohled a pak teprve vytvořit náčrt.
Upravil Charlee - 15.říj.2008 v 13:00 |
|
|
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
a) Neomlouvám Autodesk, měl by mít snahu v maximální míře dodržovat normy a zvyklosti, ale za léta, která s Inventorem dělám, si nepamatuji, že bych se v této oblasti dostal do neřešitelné situace. Jak napsal Charlee, je to otázka použití dostatečně velkého formátu, abych se s kótami vešel. (druhý příspěvek od téhož autora považuji za nadsázku a tudíž pro praxi nesmysl)
b) Pokud chci náčrt navázat na nějakou hranu, musím ji mít promítnutou.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
honsa ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 30.zář.2004 Lokalita: Czech Republic Používám: Inventor Profesional 2013 Stav: Offline Bodů: 103 |
![]() |
Zdravím.
Já si myslím, že pokud jde o školní úlohy (ale nejen ty), tak přece nějaký kantor, který hodnotí Vaší práci, by měl být seznámen s možnostmi Inventoru a nepožadovat nemožné. Pochopitelně nemůže připustit nějaké "prasárny" ve výkresu. Totéž se týká certifikátu na Inventor. Po vystavení na serveru práci hlavně hodnotí pověřený učitel. Dává známku. Ten by měl být v podstatě profesionál v Inventoru a tudíž by měl znát co lze od výsledku práce v Inventoru očekávat. Měl by jste též s těmito učiteli (učitelem) problémy konzultovat. Naši studenti to tak dělají. |
|
Josef
|
|
![]() |
|
![]() |
Nene to určitě ne ... u nás se ohledy takto neberou ... navíc, my nemáme dané v čem ten výkres udělat. Takže bych klidně mohl použít AutoCAD, ale přiznejme si, že inventor je krapet pohodlnější, navíc v AutoCAD tolik neovládám ... např. značky drsností a povrchových úprav a podobně bych nevěděl kde hledat
![]() A co se týče "certifikátu" ... říkal sem certifikaci, ale ne inventoru, ale čističky odpadních vod ![]() ... a dělat sestavu o 350 součástích v AutoCADu je poněkud náročné ... vzláště, když máte ve spoustech pohledech některé součásti pod úhlem .. |
|
![]() |
|
Ľubomír Pápay ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 04.říj.2004 Lokalita: Slovensko Používám: AIS2009, AIS 2012 Stav: Offline Bodů: 960 |
![]() |
To chcete povedať že niekto Vám udelí alebo neudelí certifikát na ČOV v závislosti od toho či sa Vám vo výkresoch prekrývajú kóty so šrafami alebo nie?
![]() |
|
Ľubomír Pápay
Inventor 2009,2012 |
|
![]() |
|
Miko ![]() Diskutér ![]() Přihlášen: 07.úno.2006 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Inventor 2018 Stav: Offline Bodů: 75 |
![]() |
Osobně mám podobnou zkušenost s učitelem, který začal své studenty trochu šetřit až po té, co sám začal kreslit v CADu pro jistou firmu za peníze a zjistil, že šedivá je teorie technického kreslení a zelený strom výroby.
|
|
Autodesk Inventor 2014
|
|
![]() |
|
![]() |
no jo ... já to chápu... ale vysvětlete to šéfovi a té komisi
![]() ![]() |
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,406 sekund.