Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Lizian ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 22.lis.2013 Lokalita: ČR (MS) Používám: Inventor2013 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() Zasláno: 22.lis.2013 v 12:24 |
Dobrý den, mám dotaz ohledně správnosti kot. Čelní zuby mají být zakotovány pomocí úhlových kot. Nejsem si jist, zda to má být viz. příloha. Předem děkuji |
|
![]() |
|
Mrázek ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
Nevím, jak to chtějí u vás na škole, ale já bych zakótoval jeden zub a jednu mezeru a napsal bych 8x. Kdybych to bral důsledně z vašeho výkresu, tak při takto nahromaděném řetězci kót by se v případě netolerovaných rozměrů (úchylka +-0,5°) mohl pohybovat rozměr zbylé mezery v toleranci -+7,5°!
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
Preciosa Ornela a.s. AIP 2018, ACADM 2018, Vault Pro 2018 |
|
![]() |
|
Lizian ![]() Nováček ![]() Přihlášen: 22.lis.2013 Lokalita: ČR (MS) Používám: Inventor2013 Stav: Offline Bodů: 7 |
![]() |
Nějak takto jste to myslel? A podle zadání mám udelat detail k D nahore u zubu, ale pootočeného, abych ho měl z pohledu šipky pro zakotování sražení. Nevíte náhodou jak to v inventoru udělat?
|
|
![]() |
|
waldosinka ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 30.zář.2013 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor2009, AutoCAD2009, Inventor2014 Stav: Offline Bodů: 489 |
![]() |
suhlasim z tym 8x napisat do koty bude to prehladnejsie, pridala by som
tam este detajl tvaru zuba a potom zakotovat ten , patnu kruznicu,
hlavovu, vysku sirku zubu a samozrejme dva tie uhly
|
|
zdraví waldosinka :)
|
|
![]() |
|
![]() |
Přesně ten detail tvaru zubu potřebuju, je na to prosím nějaky příkaz?
|
|
![]() |
|
waldosinka ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 30.zář.2013 Lokalita: Slovensko Používám: Inventor2009, AutoCAD2009, Inventor2014 Stav: Offline Bodů: 489 |
![]() |
viete mi sem hodit subor suciastky pozriem sa na to. ale potrebujem to ulozit tak aby mi to islo v inv2009
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Jak to uložím, aby to šlo i v nižší verzi prosím?
|
|
![]() |
|
![]() |
ulozit kopiu ako a mate tam na vyber inventor 2009 a koncovka .step
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
snad to půjde. Jediný soubor s koncovkou .step
|
|
![]() |
|
![]() |
takze otvorit mi to nejde bohuzial vam s tym nepomozem
|
|
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 05.říj.2004 Lokalita: ČR (LB) Používám: Inventor 2018, AutoCAD 2018, Vault Pro 2018 Stav: Offline Bodů: 1199 |
![]() |
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
|
![]() |
|
Lestr ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 18.srp.2009 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() |
zas tak jednoduché to vyřešit pomocí Pomocného pohledu nelze, jelikož zub má rádius ! - vnější průměr 100mm a ve výkresu je pro příkaz Pomocný model zapotřebí "rovná" hrana
Ani za pomocí pomocného náčrtu a poté Pomocného pohledu toto nelze. Já osobně bych to řešil následovně. Na modelu bych si udělal tečnou rovinu. Výkres bych poté "obešel" tak že jako pohled D bych vložil nový pohled /Základní pohled/ se změnou orientace , vybral pohled z vytvořené tečné roviny a ten pak ve výkresu natočil na požadovaný úhel. |
|
![]() Lestr Autodesk Inventor Professional 2022 Autodesk Vault Professional 2022 |
|
![]() |
|
Lestr ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() ![]() Přihlášen: 18.srp.2009 Lokalita: ČR (SČ) Používám: Inventor Pro 2022, Vault Pro 2022 Stav: Offline Bodů: 410 |
![]() |
|
|
![]() Lestr Autodesk Inventor Professional 2022 Autodesk Vault Professional 2022 |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Ono principiálně sražení zubu by šlo zakótovat v kolmém pohledu a bylo by to přesnější, protože při pohledu ve směru osy zubu budou zkresleny obě sražení, v kolmém pohledu je jedno sražení přesně.
|
|
Ing. Zdeněk Mrázek
|
![]() |
|
![]() |
no podarilo sa mi to rozbehat. Ja bytna vasom mieste to zakotujem takto jednoducho :) |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
na normalnom pohlade zakotovat ostatne miery a je to :)
Upravil waldosinka - 25.lis.2013 v 11:48 |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
Děkuji mockrát moc jste mi pomohli:)
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,226 sekund.