Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.000 registrovaných u nás, celkem 1.092.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
chlebovsky ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.čer.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad R9 - 2022 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() Zasláno: 25.bře.2014 v 20:14 |
Zdravím, určitě každý jste bojoval s CUI :-) a určitě víte jak na to a poradíte mi.
Nahrávám starý MNU soubor, a všechny fukční ikonky mi to načte včetně obrázku, a všechny Flyout (rozbalovací) ikonky s _OwnIcon mi to nenačte. Takže u kadého podmenu, kde mám napevno definovaný img, mám samé otazníky v obláčku. A když na něj kliknu, rozjede se podmenu, je tedy funkční, ale bez obrázku. Sice se mi to podaří, když menu načtu, a ručně nastavím v CUI příslušné ikonky pomoci importu v editoru ikonek, a vyberu bmp soubor ručně, to je ale nemožné pro asi 1000 ikonek :-(. Asi mám někde v kódu mnu chybu. Nebo mi tam chybí nějaká část která definuje právě ty _OwnIcon images. Hlavní nabídku a podnabídky mám definované v .mnu takto: hlavní - část [--] [_Flyout("Octanorm Police", ICON_16_OCT_POLICE_A.BMP, ICON_24_OCT_POLICE_A.BMP, _OwnIcon, ExpoCad_2014.TB_OCTANORM_POLICE)] [--] tady mi to neukazuje tu ikonu ICON_16_OCT_POLICE_A.BMP pak mám takovouto definici tohoto rozbalovacího toolbaru **TB_OCTANORM_POLICE [_Toolbar("Octanorm - Police", _Floating, _Hide, 100, 130, 1)] [_Flyout("Octanorm - Police 300 rovné ", ICON_16_OCT_POLICE_B.BMP, ICON_24_OCT_POLICE_B.BMP, _OwnIcon, ExpoCad_2014.TB_OCTANORM_POLICE_ROVNE_300)] [_Flyout("Octanorm - Police 200 rovné ", ICON_16_OCT_POLICE_C.BMP, ICON_24_OCT_POLICE_C.BMP, _OwnIcon, ExpoCad_2014.TB_OCTANORM_POLICE_ROVNE_200)] [_Flyout("Octanorm - Police 300 sklopné 2 držáky", ICON_16_OCT_POLICE_D.BMP, ICON_24_OCT_POLICE_D.BMP, _OwnIcon, ExpoCad_2014.TB_OCTANORM_POLICE_SKLOPNE_300_1)] [_Flyout("Octanorm - Police 300 sklopné 1 držák ", ICON_16_OCT_POLICE_I.BMP, ICON_24_OCT_POLICE_I.BMP, _OwnIcon, ExpoCad_2014.TB_OCTANORM_POLICE_SKLOPNE_300_2)] [--] [_Flyout("Počet držáku podhledů Z (104086)", ICON_16_OCT_POLICE_E.BMP, ICON_24_OCT_POLICE_E.BMP, _OwnIcon, ExpoCad_2014.TB_OCTANORM_POLICE_DRZAK104086)] [_Flyout("Počet držáku podhledů 70mm (109301)", ICON_16_OCT_POLICE_F.BMP, ICON_24_OCT_POLICE_F.BMP, _OwnIcon, ExpoCad_2014.TB_OCTANORM_POLICE_DRZAK109301)] [_Flyout("Počet držáku podhledů 175mm (109302)", ICON_16_OCT_POLICE_G.BMP, ICON_24_OCT_POLICE_G.BMP, _OwnIcon, ExpoCad_2014.TB_OCTANORM_POLICE_DRZAK109302)] [_Flyout("Počet trnů pro text.podhled (109303)", ICON_16_OCT_POLICE_H.BMP, ICON_24_OCT_POLICE_H.BMP, _OwnIcon, ExpoCad_2014.TB_OCTANORM_POLICE_DRZAK109303)] [_Button("Určení z-polohy polic", ICON_16_Z.BMP, ICON_24_Z.BMP]^C^CExpoCad_2014_nastav_z_pro_police a tady to nezobrazí vůbec žádnou až na poslední Button. To je klasické funkční tlačítko. Díky všem moc za radu. |
|
Ing. Martin Chlebovský
www.kde-je-auto.cz GPS monitoring provozu vozidel a osob. WebDeveloper. Programátor aplikací pro Autocad a MS Office. Tvorba WWW aplikací. Modelování domů a staveb.&l |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
Spíš bych viděl, že v "možnostech" nemáte nastavenou cestu k adresáři, kde jsou ikonky. V mnu asi chyba nebude
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Zasloužilý člen ![]() ![]() Přihlášen: 18.čer.2007 Lokalita: ČR (JM) Používám: Autocad R9 - 2022 Stav: Offline Bodů: 112 |
![]() |
Obavam se ze tim to nebude, vsechny button ikony nacte, ale ty uvodni flyout ne. Kdyby to
bylo cestou nebyly by zadny, teda pokud se nepletu. Dik moc. |
|
Ing. Martin Chlebovský
www.kde-je-auto.cz GPS monitoring provozu vozidel a osob. WebDeveloper. Programátor aplikací pro Autocad a MS Office. Tvorba WWW aplikací. Modelování domů a staveb.&l |
|
![]() |
|
Mantlík ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACAD/Map/Civil R10-> 2022 Stav: Offline Bodů: 2573 |
![]() |
Pozorněji jsem si to prohlédl a asi nakonec opravdu může být problém v určení _OwnIcon
Prošel jsem si originální mnu/mns z "předCUI" éry a nikde tam _OwnIcon není použito .... Je tam _OtherIcon (což jsem použil i mých toolbarech s flyouty), které automaticky používají ikonku z prvního v seznamu (při startu) nebo posledně použitého buttonu. Ale jestli acad "umí" _OwnIcon, nevím PS. Dříve se též doporučovalo smazat příslušný *.mnr a restartovat acad, často to pomohlo
|
|
J. Mantlík
|
|
![]() |
|
Martin Bielina ![]() Zasloužilý člen ![]() Přihlášen: 04.led.2007 Lokalita: ČR (Pha) Používám: AutoCAD True view 2016 Stav: Offline Bodů: 100 |
![]() |
Zkuste tento postup:
1) Najděte soubor *.cuix 2) přejmenujte jej na *.cuix.zip (je to totiž jen archiv...) 3) vzniklý archiv otevřete a nakopírujte do něj všechny chybějící ikony 4) Přejmenujte soubor zase zpět na *.cuix A mělo by to fungovat |
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
JJ je to zazipovaný XML, to vím. Ale potřebuju aby mi to načetlo z toho mnu. Ten _OwnIcon je něco jak píše p. Mantlík jen s tím rozdílem že to je vždy stejně definovaná ikona, která je pořád stejná a nemění se ani v případě že zvolím libovolný button v podmenu.
Ještě mě napadla jedna myšlenky, vytvořím jeden toolbar, s mnoha buttonama, bez příkazu, ale obrázky budou právě ty chybějící ikonky. Všiml jsem si totiž, že když se mi ikona řekněme "A" vyskytuje jak v tolbaru _OwnIcno, a zároveň jako ikona pro tlačítko tak se ukáže, ale když mám pouze _OwnIcon, tak né. Tak to zkusím tak, a dám vědět. Zatím díky všem, připadá mi to jakoby AutoCad od Cui 2009 toto neimportoval. 2008 to ještě fungovalo. Dám vědět, dík. |
|
Ing. Martin Chlebovský
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Tak ikony se opravdu podařily jak jsem psal. Vytvořil jsem samostatný toolbar, se všema OwnIcon-ama jako klasicklé button, a vono se to načetlo. Takže Autocad od verze 2010 asi neimportuje ikony do CUI pro OwnIcon v Flyout.
Tak mám jeden toolbar a tam všechny tyto tlačítka s ikonama. Navíc jsem u všech nastavil jako command jen ^C^C což bylo také špatně, protože Cad při importu pak všechny ty ikonky určil jako jeden příkaz, a všem dal stejnou ikonku, takže jsem musel u všech vymyslet úplně nový příkaz, tak jsem nastavil ^C^C(set_env "mnu" "001") až poslední. A rozjelo se to. Takže takový zbytečný layout. Myslím že soudruzy z NDR udělali někde chybu :-) Ale my si poradíme. Ale zase jsem narazil u knihovny SLB. Mám spoustu slide a ty jsem zkompiloval do SLB a to ať dělám jak dělám nedokážu načíst do Cadu. Prostě i když mám ten soubor stejně pojmenovaný jako menu, mám ho ve stejné složce jako mnu soubor, stejně se slide neukáže v image nabídce. Nevíte někdo jak to tam dostat ? Nemusí se to nějak extra načíst ? Díky všem. |
|
Ing. Martin Chlebovský
|
![]() |
|
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
![]() |
Vyřešeno, moje chyba, slb soubor musí bejt v cestě podpůrných souborů.
Již se načítá. Díky všem. |
|
Ing. Martin Chlebovský
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,226 sekund.