Již 10.000+ CAD tipů.
Přes 118.500 registrovaných u nás, celkem 1.093.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků.
Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor.
Kompletní příkazy AutoCADu a proměnné AutoCADu 2026.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
|
Odpovědět ![]() |
archiv |
Autor | |
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Přidat do seznamu známých
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() Zasláno: 16.lis.2009 v 11:00 |
Možná je to věkem, ale s*** mne, když čtu příspěvky, kde ze tří voleb:
...vidím napsanou tu třetí. Je mi trapné autora upomínat, jde mu přece o věc...na netu dokonce občas lítají hlášky jakože pravopis je jedno, že jde o sdělení...osobně s tím mám problém a myslím, že laxnost v tomto vede laxnosti v jném.
Proto by se mi líbilo, kdyby třeba xanadu v rámci sponzoringu přispělo nějakým online pravidlům pravopisu a autora takového příspěvku by šlo odkázat na nějaký tip, který by ho poslal někam, kde se ta pravidla dají najít...přijde mi to méně násilné, než posílat vzkaz typu "blbče, máš špatně shodu podmětu s přísudkem, takže Ti neporadím, jaká proměnná řídí nastavení zobrazení podmětu"...a na druhou stranu si myslím, že něco by se dělat mělo.
Osvěta musí být.
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Vladimír Michl ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
Moderátor ![]() ![]() Arkance Systems Přihlášen: 09.zář.2004 Lokalita: ČR (JČ) Používám: Implementujeme řešení Autodesk Stav: Offline Bodů: 21899 |
![]() |
Váš spravedlivý hněv chápu, také mi prohřešky vůči češtině vadí. Na druhou stranu beru, že jednak "chybička se občas vloudí" a jednak že případné nedostatky školní výuky na technickém fóru už asi nezachráníme.
Můžeme do panelu odpovědi přidat tlačítko "Spell check" (využije volně dostupných slovníků), popř. je funkce kontroly českého pravopisu dostupná i přímo ve Firefoxu a Google Chrome. Nicméně řadu gramatických chyb toto neodhalí.
Odkazovat lze leckam... Ale vhodné jsou třeba www.pravidla.cz (i když by to asi chtělo něco kousavějšího, jako je třeba lmgtfy - viz zítřejší X-News).
|
|
![]() |
|
Rostislav Říha ![]() Profil člena
Odeslat soukromou zprávu
Najít příspěvky člena
Navštívit stránky člena
TOP uživatel ![]() Přihlášen: 03.říj.2004 Lokalita: ČR (Pha) Používám: ACA 2010 Stav: Offline Bodů: 1615 |
![]() |
|
|
Rostislav Říha
|
|
![]() |
|
Ferdinand ![]() TOP uživatel ![]() Přihlášen: 01.říj.2004 Lokalita: ČR (JM) Používám: AutoCAD2004 (EN) na Windows XP Stav: Offline Bodů: 1906 |
![]() |
I když nejsem rodilý Čech, tak (možná právě proto) mi také vadí, když čtu nějaké nesmisli. Bohužel, ta mladší generace už kašle na nějaký ten češtin, oni přeci (na rozdíl od nás...) umí anglicky. Otázka "Co ty děcka dělaly proboha v hodinách češtiny na základní škole?" má hodně možných odpovědí - ale dle mého soudu nejméně pravděpodobnější odpovědí by asi byla "Pozorně poslouchaly paní učitelku". Své prsty v tom má i fakt, že dneska již studenti nečtou tištěnou literaturu a nemají ten "správný" vztah ke knížkám (copak mohu např. založit notebook stéblem trávy či jízdenkou?). Já jsem se nikdy ve škole český jazyk neučil (absolvoval jsem maďarskou zákl. a stř. školu + VUT v Brně), ale hodně jsem toho přečetl - nicméně učebnici českého jazyka jsem v ruce nikdy neměl. Z českých lidí narozených v Česku, kteří mají české rodiče, žijí v Česku, milují české holky a kteří přesto neumí česky...je mi smutno.
|
|
-FerTh-
|
|
![]() |
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět ![]() |
|
Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,273 sekund.