Přes 122.750 registrovaných u nás, celkem 1.125.000 registrovaných (CZ+EN).
Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027.
Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky.
Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Diskuzní fórum, poradna
?CAD diskuze, rady, výměna zkušeností
Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi.
Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
Spojení změny průřezu v Inventoru |
Odpovědět
|
archiv |
| Autor | |
Koslubos
Diskutér
Přihlášen: 15.zář.2013 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD, Inventor, SolidWorks Stav: Offline Bodů: 97 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Téma: Spojení změny průřezu v InventoruZasláno: 23.dub.2026 v 18:50 |
|
Dobrý den, řeším problém zmenšení průřezu se zachováním tvaru. Zjednodušeně vysvětlím takto: mám např jakl 40x40x5 a na jeho konci potřebuji ukončení v délce 20mm rozměr 30x30x5. Jak toto prosím nejsnadněji vytvořit? Lze to udělat např. propojením skici? V reálu totiž jde o ohýbaný plech, ale pro vyjasnění uvádím jako profil jakl.
|
|
|
Díky předem. Luboš
|
|
![]() |
|
VlJanecek
TOP uživatel
Přihlášen: 04.říj.2004 Stav: Offline Bodů: 464 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 24.dub.2026 v 11:00 |
|
Jako plynule přejít nebo nějakým zalomením nebo ohybem? Tak třeba zkopírovat profilový náčrt a vytáhnout se zúžením?
|
|
![]() |
|
Koslubos
Diskutér
Přihlášen: 15.zář.2013 Lokalita: ČR (PA) Používám: AutoCAD, Inventor, SolidWorks Stav: Offline Bodů: 97 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 24.dub.2026 v 14:32 |
|
Nevím jak spojit např. stejnostěnné trubky pozvolným zmenšováním průměru - viz příklad na obrázku.
|
|
|
Díky předem. Luboš
|
|
![]() |
|
RadkaV
Diskutér
Přihlášen: 10.pro.2021 Lokalita: ČR (LB) Používám: Autocad, Inventor Stav: Offline Bodů: 97 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 24.dub.2026 v 20:03 |
|
Dobrý den,
použijte funkci šablonování. |
|
![]() |
|
Koslubos
Diskutér
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 25.dub.2026 v 14:18 |
|
To jsem zkoušel již předtím i podle youtube videa - https://www.youtube.com/watch?v=KUGPHHVAj88, ale vždy se zaseknu na stejném místě - přikládám obrázek. Mám problém vložit / zaznačit druhý náčrt. Navíc mi to dokáže vytvořit pouze plné těleso nikoliv třeba jako já potřebuju tvarové těleso s vnitřním profilem.
|
|
|
Díky předem. Luboš
|
|
![]() |
|
emanuel1200
TOP uživatel
Přihlášen: 08.lis.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: inventor2011 Stav: Offline Bodů: 302 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 26.dub.2026 v 18:55 |
|
-musíš se rozmyslet ,zda to bude jedno těleso nebo složení ze 3 těles -nový náčtr na první trubku a promítnout kružnivi -pokud to budeš dělat v plechové souřásti stačí promítnout venkovní kružnici a na druhé straně menšá trubky stačí jen venkovní kružnice - zadej si sílu plechu -použij přírubové šablonování
|
|
![]() |
|
Koslubos
Diskutér
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 24.kvě.2026 v 14:09 |
|
Pojal jsem to nejdříve jakože to bude ze 3 těles, mám 2 náčrty = každý vysunutím na opačnou stranu a chci provést šablonování, ale nelze. Kde je dělám chybu?
|
|
|
Díky předem. Luboš
|
|
![]() |
|
emanuel1200
TOP uživatel
Přihlášen: 08.lis.2011 Lokalita: ČR (OL) Používám: inventor2011 Stav: Offline Bodů: 302 |
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 25.kvě.2026 v 21:27 |
|
Při zadání šablonování musíš zadat nové tělěso.
|
|
![]() |
|
Koslubos
Diskutér
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 30.kvě.2026 v 14:25 |
|
Chápu co je myšleno, ale přesto nevytvořím co chci = pouhou stěnu profilu. Lze vytvořit jen plné těleso .viz přiložené obrázky.
|
|
|
Díky předem. Luboš
|
|
![]() |
|
emanuel1200
TOP uživatel
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 30.kvě.2026 v 18:12 |
|
Jak jsem psal výše ,tak vytváření příruby musíš dělat v plechové součásti-šablonová příruba Pokud to máš v takovém stavu tak můžeš u dílu vytvořit skořepinu -odstranit plochu ,ale je to zdlouhavější
|
|
![]() |
|
Koslubos
Diskutér
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 12.čer.2026 v 09:39 |
|
Jako tenkostěnné těleso se mi to podařilo vytvořit díky funkci skořepina. Nyní jsem to chtěl vytvořit jako plech, abych byl schopen vytvořit rozvin, ale není tam spojení šíkmého průřezu s rovným a to mi hlásí chybu a taky je to výrobně nerealizovatelné.
Na stránkách jsem dohledal toto: Inventor 2025 Nápověda | Prvky šablonovaného přechodu v prostředí plechu | Autodesk, a jediné co lze tedy vytvořit je jeden plechový díl samostatně, a asi nikoliv jako 1díl stejný průřez / 2.díl = zúžení / 3. díl stejný průřez. |
|
|
Díky předem. Luboš
|
|
![]() |
|
emanuel1200
TOP uživatel
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 12.čer.2026 v 12:22 |
|
Nevidím důvod . proč by to nešlo vytvořit přírubovou šablonou jako samostatné 3 těleso. Běžně to používám, děláš to jak jsem ti psal v popisu ? |
|
![]() |
|
Koslubos
Diskutér
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: Včera v 11:23 |
|
Jako těleso ze 3 dílů, nebo jeden 3d model?? To je rozdíl, mohu to vymodelovat jako 3 samostatné díly,ne jako jeden samostatný už jen vzhledem k rozvinu, který vkládám do přílohy.
|
|
|
Díky předem. Luboš
|
|
![]() |
|
emanuel1200
TOP uživatel
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: Včera v 12:13 |
|
Uváděl jsem , že to jde vymodelovat jako jeden kus ,který by vytvořil v prafi výliskem. Ale také jsem psal ,že to jde vytvořit ze 3 samostatných dílů , jak jsem Ti psal popis vytvoření přírubovou šablonou . Vidím , že už jsi něco vytvořil ,ale je tam vělká mezera v dělící rovině . Napiš , konkrétně co potřebuješ poradit. Pokud chceš poradit telefonicky tak napiš číslo zavolám .
|
|
![]() |
|
Koslubos
Diskutér
Možnosti příspěvku
Poděkování0
Citace Odpověď
Zasláno: 7 hodin 34 minut zpět v 10:18 |
|
Ze třech samostatných dílů to vím jak tvořit, stejné jsem tvořil v SolidWorksu, problémem byla přesnost dosedacích ploch, kdy na zúženém díle nejsou hrany ukončeny rovinami, ale tloušťka plechu má vliv a dosedací plovhu v rámci vytažení dle "osy zůžení". Dokládám obrázky do přílohy, musel jsem provést oříznutí, aby dosedací plochy bylyco nejvíce totožné, ale to je jenom jako. "Dokonalost dosedacích ploch není". Na ohraňovacím lise to steně nelze tvořit jako jeden kus.
|
|
|
Díky předem. Luboš
|
|
![]() |
|
Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk
Odpovědět
|
|
| Přejít na fórum | Oprávnění fóra ![]() Nemůžete vytvářet nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete vymazávat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete upravovat vaše příspěvky v tomto fóru Nemůžete vytvářet ankety v tomto fóru Nemůžete hlasovat v anketách v tomto fóru |
Stránka byla vygenerována za 0,215 sekund.

Možnosti tématu
Možnosti příspěvku
Poděkování