ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Přes 123.000 registrovaných u nás, celkem 1.129.000 registrovaných (CZ+EN). Tipy pro AutoCAD 2027, pro Inventor 2027 a pro Revit 2027. Nový Kalkulátor nosníků, Spirograf generátor a Regresní křivky v sekci Převodníky. Kompletní příkazy a proměnné AutoCADu 2027.
Eagle Point Pinnacle - výuka CAD/BIM
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na emea.support.arkance.world
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenoOtevíraní souborů

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
VlJanecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Stav: Offline
Bodů: 464
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: Otevíraní souborů
    Zasláno: 17.říj.2011 v 10:15
Původně odeslal(a) roice roice napsal(a):

PS.: Né všechny 3D softwary a 3D CADy neumí ukládat do starších verzí. Většina volně šiřitelných to umí ;) což je takové zvláštní že.

To by mně docela zajímalo. Které parametrické 3D modeláře to umí? O obyčejných CADů to asi jde snadno, protože AutoCAD taky ukládá 3D do starších verzí. Já jsem to ale chápal tak že u parametrických 3D modelářů tahle věc nejde. Možná se pletu. Ale že by se konkurenční výrobci domluvili že tohle omezení budou uměle udržovat a zrovna v téhle jediné věci si přestanou konkurovat, to se mi teda moc nezdá.
Zpět nahoru
roice Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 07.dub.2011
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
Product Design Suite 2018 Premium
Bodů: 216
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2011 v 09:57
S tím se nedá nic jiného než souhlasit, každopádně jedna dvě verze z5, by neměl být žádný problém.

Přínos, žádný, výsledek nula, ale zdravě si zanadávat není nikdy na škodu ;).
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
Zpět nahoru
Radek001 Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 10.dub.2007
Lokalita: ČR (JM)
Používám:
Inventor 2017 / Autocad 2017
Bodů: 511
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2011 v 09:50
Ale pánové... :-)

Ono bude asi trochu pravdy na obou stranách. Určitě by to "něja" šlo. Otá zní: "jak?"Třeba u té univerzálnosti: Neznám nic lepšího, než právě univerzálnost. Na druhou stranu: kde jsou její meze? Jak pravil klasik: I příliš mnoho dobrého škodí. A vždy je něco za něco.

P. Roice, jaký je konkrétní přínos této diskuse?
Radek Štěpánek
OTIS, mechanical engineer
Zpět nahoru
roice Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2011 v 09:40
PS.: Né všechny 3D softwary a 3D CADy neumí ukládat do starších verzí. Většina volně šiřitelných to umí ;) což je takové zvláštní že.
Nejsem prudič, jen jsem zvědavej a rád věcem rozumím. Takže jsem vlastně rejpal :D
Zpět nahoru
roice Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2011 v 09:34
Tady nejde o žádnou spikleneckou teorii, to je prostý fakt, když se chce tak jde vše. A co je pro výrobce lepší udělat univerzální sw. který bude přístupný, nebo nutit uživatele kupovat stále nový a nový software ;) myslím že v tomhle je jasno.

Upravil roice - 17.říj.2011 v 09:35
Zpět nahoru
VlJanecek Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 04.říj.2004
Bodů: 464
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2011 v 08:58
Chápu že spiklenecké teorie jsou atraktivní, ale tady bude mít pravdu spíš pan Rychetský. Anebo jde spiknutí napříč všemi výrobci. Protože tohle omezení není zdaleka jen u Autodesku, ale i u všech ostatních 3D CADů.
Zpět nahoru
roice Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 17.říj.2011 v 08:05
V tomhle případě se musím postavit na stranu pana Kmasek. Základní primitiva jsou už cca 10-15 let stejná a vytažený objekt z křivky uměl udělat už A.CAD14. Takže s tímhle argumentem běžte do třech teček. V tomhle případě se nejedná o cd na gramofonu ale o cd v BR mechanice, což normálně jde ;).
U standardních grafických systémů (adobe, corel atd) se při ukládání objeví hláška že funkce nepodporované ve starší verzi v ní prostě nebududou fungovat a šmitec, ale běžnou křivku otevřete napříč celou historií. Takže tady je to opravdu tak že když se nechce tak se nechce a je to ryzí výplod PR oddělení Autodesku ;).
Zpět nahoru
rychetsky Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 09.bře.2009
Lokalita: ČR (VY)
Používám:
AutoCAD 2019, Inventor 2019, SolidWorks 2019
Bodů: 313
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2011 v 16:07

V tomto případě v tom nehledejte nějaké sionistické spiknutí.

Prostě a jednoduše starší jádro nové tvary vygenerovat neumí. Je to stejné jako by někdo chtěl přehrát CD na gramofonu

Zpět nahoru
Kmasek Zobrazit panel
Zasloužilý člen
Zasloužilý člen

Přihlášen: 12.bře.2007
Lokalita: ČR (JM)
Bodů: 201
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 14.říj.2011 v 15:55
Ono by to samozřejmě šlo.
Ale je to uděláno schválně tak, aby to nešlo :-(

Upravil Kmasek - 14.říj.2011 v 15:55
Zpět nahoru
Vladimír Michl Zobrazit panel
Moderátor
Moderátor
ARKANCE

Přihlášen: 09.zář.2004
Lokalita: ČR (JČ)
Používám:
Implementujeme řešení Autodesk
Bodů: 22206
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2011 v 17:32
Ano, přesně tak, strojařské 3D modeláře neumějí ukládat do starších verzí formátů.
Jen už dnes ta chybějící struktura nemusí být tolik na závadu - díky přímé editaci umí Inventor Fusion i s "hloupým" 3D modelem naimportovaným z jakýchkoliv zdrojů pracovat inteligentně - díru opravujte jako díru, zaoblení se chová jako zaoblení, atd.
Vladimír Michl (moderátor)
ARKANCE CZ - arkance.world
(podpora viz emea.support.arkance.world)
Zpět nahoru
Seiner Zobrazit panel
CAD/BIM manager
CAD/BIM manager

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (PA)
Používám:
Mechanical 2017, Inventor 2017 a starší
Bodů: 1662
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2011 v 15:44
evergreen této konference :-)
Nelze. Jedině přes výměnné formáty (se ztrátou struktury).
Vítězslav Seiner

Chrudim
Zpět nahoru
Abeska Zobrazit panel
Nováček
Nováček

Přihlášen: 04.říj.2011
Lokalita: ČR (OL)
Používám:
Inventor12
Bodů: 1
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.říj.2011 v 15:39
Dobrý den, 
Mám jeden problém, lze v inventoru12 uložit soubory tak aby jej šlo otevřít a ve starších verzích invetoru? Děkuji za odpověď
Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 10851:iLogic - jak ve výkresu zpracovat materiál a cestu součásti?
Tip 9476:Ukládání DWG kopie IDW výkresu pojmenované podle revize.
Tip 8717:Jak ve výkresu zobrazit těžiště podsestavy?
Tip 9467:Automatické publikování schválených výkresů z Inventoru.
Tip 9341:Použití iLogic na rozklad jména IPT souboru a naplnění iVlastností.
Tip 8631:Mluvící iLogic pravidlo pro kontrolu materiálu součásti Inventoru (výchozí materiál).

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,305 sekund.