ARKANCE - globální Platinum partner Autodesk ARKANCE | KONTAKT - CZ | SK | EN | DE
Děkujeme za účast na konferenci CADfórum 2025 - podívejte se na reportáž
Přes 120.000 registrovaných u nás, celkem 1.105.000 registrovaných (CZ+EN), přes 53.000 CAD/BIM bloků. Vyzkoušejte nový přesný Inženýrský kalkulátor a proměnné prostředí AutoCADu.
RSS kanál - CAD tipy RSS tipy
RSS diskuze

Diskuze Diskuzní fórum, poradna

?
CAD diskuze, rady, výměna zkušeností

CAD Fórum - Homepage Veřejné diskuzní fórum k CAD aplikacím - ptejte se na libovolné otázky týkající se oboru CAx, podělte se o vaše znalosti a zkušenosti s programy AutoCAD, Inventor, Revit, Fusion, 3ds Max, Vault a s dalšími CAD/BIM/PDM aplikacemi. Zaregistrujte se nebo se přihlašte a zašlete váš příspěvek do odpovídajícího fóra. Viz další informace o CAD Fóru. Nechcete se registrovat? Zeptejte se v naší Facebook poradně.
Fórum nenahrazuje technický support firmy ARKANCE (CAD Studio) - přímá podpora pro zákazníky funguje na helpdesk.arkance-systems.cz
  FAQ FAQ  Prohledat fórum   Události   Registrovat Registrovat  Přihlásit Přihlásit

Téma uzavřenozměna srovnávací roviny při exportu

Odpovědět Odpovědět archiv
Autor
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Přihlášen: 01.říj.2004
Lokalita: ČR (Pha)
Používám:
ACAD/Map/Civil R10-> 2022
Stav: Offline
Bodů: 2578
Přímý odkaz na tuto zprávu Téma: změna srovnávací roviny při exportu
    Zasláno: 04.úno.2014 v 10:29
Děkuji, tušil jsem to (ale nechtěl si to přiznat) ...
Ještě že jsem si dal tu práci naučit se, aby to kótovalo automaticky v šabloně (i když v intravilánu se vždycky najdou řezy, které je třeba dodělat ručně )
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support

Přihlášen: 26.dub.2007
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Bodů: 1642
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2014 v 10:04
Ale pane kolego, to přece není žádné překvapení... Styly Civilu 3D nemají žádně spojení na ACAD kótovací styly. Nikde se tam žádný kótovací styl nenastavuje. Vše je ručně a pracně vyskládáno z ACAD primitiv.

Bylo by to samozřejmě moc pěkné, ale objekt kóty je z programátorského hlediska velice složitý, a proto se tím nikdo nezabýval.
Martin Folber
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 04.úno.2014 v 09:57
Export si dělám vždy při tom měřítku poznámky, jaký potřebuji. V tomto případě kvůli řezům a popisům 1:100
(včera už jsem si myslel, že jsem měl vlčí mhu, protože po odeslání příspěvku jsem najednou měl neustále v civilu stejnou hodnotu SR, jako byla v exportovaném dwg, ale dnes po otevření tam už zase byla ta původní - vyšší)

Dnes jsem zjistil ale jinou podivnou věc v onom exportovaném DWG. Kóty nejsou kóty, ale čáry a texty ... (a ty "kótovací čáry" nejsou pro každou kótu zvlášť, ale pro půlku řezu)
V EXPOTTOAUTOCAD se přece žádné  parametry nenastavují. Že by  civil nekótoval přes kóty, ale jinak? 

Civil2012
J. Mantlík

Zpět nahoru
martinfolber Zobrazit panel
ARKANCE support
ARKANCE support

Přihlášen: 26.dub.2007
Používám:
AutoCAD Civil 3D
Bodů: 1642
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.úno.2014 v 23:06
Dobrý den,
testoval jsem ten export a vypadá to v pořádku. Žádná změna SR. Děláte před exportem aktualizaci skupiny pohledů? Při jakém měřítku poznámky ty řezy exportujete?
Martin Folber
Zpět nahoru
Mantlík Zobrazit panel
TOP uživatel
TOP uživatel

Používám:
Přímý odkaz na tuto zprávu Zasláno: 03.úno.2014 v 14:05
A ještě jeden poblémeček
Když jsem si přes EXPORTTOAUTOCAD uděla kopii civilovského souboru, aby se mohly dotvořit některé řezy, tak mi to udělalo úplně jiné srovnávací hladiny, než jsem měl v civilu. např. v civilu jsem si to nastavil (abych neměl zbytečně velké mezery) a v civilu mi to tedy ukazovalo např. 227,00, ale po expotru měly příčné řezy popis SR 225,00 (samozřejmě s tomu odpovídajícím odstupem).
Co udělat, aby se to nestalo ?

Díky
J. Mantlík

Zpět nahoru

Pro technickou podporu CAD
kontaktujte Helpdesk

Příbuzné CAD tipy:
Tip 6703:Jak hromadně nastavit srovnávací rovinu všech příčných řezů?
Tip 5874:VIPVytvoření 3D hmoty terénu (okraje+podloží) v Civil 3D.
Tip 6117:Hromadná změna výšky bodů v Civil 3D.
Tip 10665:Jak dosáhnout toho, abych měl v různých podlažích viditelné různé osnovy?
Tip 14751:Vytvoření půdorysných pohledů při přidání podlaží v Revitu.
Tip 3536:Snadné vytvoření půlicí pracovní roviny.

Odpovědět Odpovědět

Přejít na fórum Oprávnění fóra Zobrazit panel

Stránka byla vygenerována za 0,332 sekund.